Kerkblad Compleet

Een kerkblad dat regelmatig op de deurmat valt vormt – juist nu er zoveel digitaal gecommuniceerd wordt – een waardevol contactmoment met uw gemeenteleden of parochianen. U bereikt er bovendien de mensen mee die nog maar een dun lijntje met de kerk hebben. Zo legt een goed kerkblad verbindingen. Tussen de leden van uw geloofsgemeenschap, zowel de betrokkenen als degenen die je minder vaak ziet. Maar ook mensen buiten de gemeenschap kunnen door een uitnodigend en verzorgd kerkblad geïnteresseerd raken in de boodschap van uw kerk.

Wij bieden u een online omgeving, waar u zelf een inspirerend en aantrekkelijk kerkblad kunt maken. Het idee is: u verzorgt zelf de inhoud en de opmaak; wij bieden u redactionele ondersteuning, de online omgeving en het voordelige fullcolour drukwerk. Hieronder ontdekt u alle ingrediënten van Kerkblad Compleet.

Wilt u meer informatie en een prijsopgave?

 

Nieuwsbriefservice

Actuele berichten verspreidt u snel en eenvoudig via een nieuwsbrief. Denk daarbij aan de informatie over de komende vieringen, lief-en-leedberichten en agenda-activiteiten. Met een nieuwsbrief brengt u iedereen snel op de hoogte. Dat vergroot de betrokkenheid, vooral binnen de eigen gemeenschap.

WERKWIJZE

Met het handige opmaakprogramma van De Zalige Zalm maakt u snel en eenvoudig uw eigen nieuwsbrief. Dat kan in de huisstijl van uw kerk, maar u kunt ook gebruikmaken van kant-en-klare sjablonen.

U kunt de nieuwsbrief zelf uitprinten en achter in de kerk uitdelen, toevoegen aan de orde van dienst of bij de mensen thuis bezorgen. Natuurlijk kunt de nieuwsbrief ook digitaal verspreiden via de e-mail.

Voor iedere wijk, locatie of geloofsgemeenschap kunt u een aparte nieuwsbrief maken. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

TARIEF

Voor slechts € 14,95 per maand maakt u gebruik van deze nieuwsbriefservice.
Binnen dit abonnement kunt u per locatie/wijk een eigen nieuwsbrief uitbrengen tot een maximum van vier locaties.

Het abonnement is uit te breiden bij meer dan 4 locaties:

  • Bij 5 t/m 10 locaties/wijken: € 25,- per maand
  • Bij 11 t/m 15 locaties/wijken: € 32,50 per maand

 

40dagenkalender

U kunt de veertigdagentijd extra aandacht geven door een eigen kalender voor deze periode te maken. Voor de leden van uw kerk of voor een school, voor de leden van het koor, of als geschenk voor alle vrienden!

De veertigdagenkalender maakt u met behulp van het online opmaakprogramma van De Zalige Zalm. U bepaalt helemaal zelf welke teksten en afbeeldingen u op de pagina’s van deze wandkalender plaatst. Voor iedere dag is er een pagina beschikbaar. Op die manier werkt de kalender als een mooie voorbereiding naar Pasen.

U kunt deze inspirerende kalender kant-en-klaar bestellen maar u kunt de kalender ook zelf vullen of aanpassen.

Specificaties

De veertigdagenkalender is uitgevoerd als wandkalender en bestaat uit 48 liggende pagina’s op A5-formaat, met daaromheen een stevige omslag. De pagina’s worden dubbelzijdig full colour bedrukt en hebben een boorgat onderaan in het midden, zodat de kalender kan worden opgehangen.

Bestellen

Vanaf september kunt u aan de slag voor de veertigdagenkalender voor 2025.

Kerkbalansfolder

Eenvoudig en voordelig

Verhoog het resultaat van de Actie Kerkbalans met een eigen folder voor de leden van uw kerk.
U maakt de folder in een handomdraai in de portal van De Zalige Zalm. Maakt u uw kerkblad of parochieblad gewoonlijk in deze portal, dan is het een fluitje van een cent. Gaat u voor het eerst aan de slag in onze portal, dan helpen we u graag op weg in dit handige opmaaksysteem.

In opdracht van het bisdom Rotterdam hebben we sjablonen van de Actie Kerkbalans in onze portal voor u klaargezet. Ook alle andere kerken kunnen hiervan gebruik maken. Al sinds 1973 werken kerkgenootschappen samen in de Actie Kerkbalans.

Werkwijze in drie stappen

1. Neem contact met ons op, per mail of per telefoon. Dan maken we afspraken en helpen u op weg in de portal.

2. We zetten een fullcolour standaardfolder voor u klaar met verschillende voorbeeldpagina’s. U maakt hieruit een keuze en past waar nodig de tekst en de foto’s aan. Dat gaat eenvoudig via knippen, plakken en uploaden. U kunt één op één gebruikmaken van de voorbeeldteksten, maar de boodschap wordt nog krachtiger als u de teksten persoonlijk maakt voor uw lokale kerk.

3. Zodra de opmaak klaar is gaat de drukker aan de slag. Binnen maximaal vijf werkdagen ontvangt u de bestelde folders.

Bestelinformatie

Formaat: A4, gevouwen naar 4 pagina’s A5
Papiersoort: houtvrij gesatineerd mc, 170 gr
Bedrukking: dubbelzijdig full colour
Afwerking: vanaf 100 exemplaren: gebundeld per 100
Productietijd: max. 5 werkdagen
Prijzen: download hier het tarievenoverzicht
Betaling: u ontvangt na ontvangst van de bestelling een factuur per e-mail.

 

Adventskalender

Aftellen naar kerst!

Aftellen naar kerst wordt een feest met deze bureaukalender op tafel. Iedere dag heeft een eigen pagina, met passende Bijbelteksten, kleurrijke illustraties, een puzzel, een rebus, een opdracht of een stripverhaal. Een mooie voorbereiding op het feest van Kerstmis, voor alle leeftijden.

De adventskalender is een prachtig cadeau voor bijvoorbeeld gezinnen in uw kerk, voor ouderen of voor een groep vrijwilligers.

Eigen versie

U kunt deze inspirerende kalender kant-en-klaar bestellen maar u kunt de kalender ook een eigen touch geven. U kunt de naam en het logo van uw eigen kerk op de voorkant laten plaatsen, en er is een pagina ingevoegd waarop u de kerstactiviteiten en website van uw kerk kunt laten vermelden.

Specificaties

Dit handige A5-tafelmodel heeft 14 omslagpagina’s die dubbelzijdig full colour zijn bedrukt.

Bestellen

Vanaf september kunt u de adventskalender maken en bewerken.

Jaarboekje

Naast uw kerkblad kunt u incidenteel een gids uitgeven, bijvoorbeeld om het jaarprogramma van de activiteiten van uw kerk te publiceren. Of u maakt een gids waarin alle contactgegevens van werkgroepen et cetera bij elkaar staan. Door toevoeging van een stevige omslag gaat een gids langer mee dan een kerkblad. Afhankelijk van de omvang van de gids wordt deze geniet of gelijmd

Folders

Wilt u informatie over Kerkbalans verspreiden? Of een serie activiteiten aankondigen? Doe het in de vorm van een folder. Dan valt het meer op dan een extra pagina in het kerkblad. Het maken van een folder in onze portal is een koud kunstje.

Ansichtkaarten

Een speciale actie onder de aandacht brengen? Of alle lezers van het kerkblad een hart onder de riem steken? Of een kerstkaart voor alle bezoekers aan uw kerstvieringen? Maak in onze portal een mooie ansichtkaart en stuur ‘m rond of leg hem in de kerk!

Krant

Vindt er binnenkort een bijzondere gebeurtenis plaats in uw kerk? Komt er een jubileum aan, bestaat uw kerk zoveel jaar, of organiseert u een actie of een bijzondere dag rond bijvoorbeeld diaconie of catechese? Of wil de jongerengroep van uw kerk een grote reis maken en zijn ze op zoek naar sponsoren? Maak dan een tabloid om daar de aandacht op te vestigen. Door, naast uw kerkblad, een keer iets in een afwijkende vorm uit te brengen, valt de tabloid meteen op en krijgt het de aandacht die het verdient!

SPECIFICATIES

Tabloid is een krant op A3-formaat, net zoals de meeste dagbladen. Hierdoor zijn tabloidkranten gemakkelijk vast te houden, te lezen en mee te nemen. De tabloid wordt gedrukt op 90 grams papier (houtvrij silk mc) en bestaat standaard uit 8 pagina’s.

AAN DE SLAG!

In het online opmaakprogramma van De Zalige Zalm kunt u aan de slag om uw tabloid te maken. Werkt uw kerk al met deze portal, dan kunt u meteen beginnen.  Om u op weg te helpen hebben wij Tien Tabloid Tips voor u op papier gezet.