Hoe blijf je als redactie geïnspireerd? Hoe vind je nieuwe redacteuren? Doe de training: Naar een bloeiende redactie.
Meer informatie
Inloggen
Hoe blijf je als redactie geïnspireerd? Hoe vind je nieuwe redacteuren? Doe de training: Naar een bloeiende redactie.
Meer informatie
Inloggen

DRIEKONINGEN

6 januari 2021

Het feest van Driekoningen wordt ook wel Epifanie genoemd. Dat is een Grieks woord, dat zoveel als verschijning of openbaring betekent. De drie koningen of wijzen uit het oosten – die bekend zijn komen te staan onder de Perzische namen Caspar, Balthasar en Melchior – waren de eerste niet-joden aan wie Christus zich openbaarde, vandaar de naam Epifanie of Openbaring van de Heer.

Uitleg bij de traditie

Dit is één van de onderwerpen in de rubriek RK-abc van januari 2021. In het RK-abc worden maandelijks bijzondere personen en  begrippen uit de katholieke traditie toegelicht.

Andere onderwerpen in deze rubriek deze maand zijn de ‘Gebedsweek voor de eenheid’ in de derde week van januari en ‘de bekering van Paulus’ op 25 januari. Kerkhistorica Marieke Smulders verzorgt al jarenlang maandelijks deze rubriek waardoor deze onderwerpen opnieuw zijn gaan leven voor de lezers van de parochiebladen.

klik voor vergoting

RK-abc 

De maandelijkse rubriek van Marieke Smulders; ‘RK-abc’ is onderdeel van het bonusmateriaal waar makers van kerkbladen en parochiebladen vrij gebruik van kunnen maken.

Deze artikelen staan kant-en-klaar in onze portal en zijn stuk voor stuk geschreven en opgemaakt door professionals. Net zoals Marieke Smulders  werken al onze auteurs vanuit een ‘missionaire’ opdracht, zodat ze ook lezers die iets verder van het kerkelijk leven af staan aanspreken.

Deze artikelen plaatst u met één klik in uw parochie- of kerkblad. Redacties kunnen zich natuurlijk ook door deze rubriek laten inspireren om een eigen RK-abc te maken voor hun parochieblad.

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Vakantieklanken

Geen komkommertijd in de Protestantse Gemeente Appelscha
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Al lid van onze Nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen!
crosscross-circle