Welkom op de nieuwe website van De Zalige Zalm. Scrol naar beneden en ontdek alle mogelijkheden.
Vragen?
Inloggen
Welkom op de nieuwe website van De Zalige Zalm. Scrol naar beneden en ontdek alle mogelijkheden.
Vragen?
Inloggen

Heiligverklaring Titus Brandsma

6 april 2022

Op zondag 15 mei verklaart paus Franciscus pater Titus Brandsma heilig. Deze Friese boerenzoon werd in 1881 geboren in het Friese Oegeklooster en in juli 1942 vermoord in Dachau. Bij gelegenheid van zijn heiligverklaring bieden we extra redactioneel materiaal aan over Titus Brandsma voor de parochiebladen en kerkbladen.

Samenwerking Katholiek Nieuwsblad

Het Katholiek Nieuwsblad, de weekkrant voor katholiek Nederland, verzorgt speciaal voor de heiligverklaring een artikel over het leven van deze heilige verzetsheld. Dit artikel bieden we aan als kant-en-klare keuzepagina en als bewerkbaar materiaal. In de portal waarin de redacties werken staat dit materiaal klaar voor gebruik.
Het Katholiek Nieuwsblad zal vanaf nu bij bijzondere katholieke gebeurtenissen redactioneel materiaal verzorgen voor de bladen die via De Zalige Zalm gemaakt worden. We zijn blij met deze nieuwe samenwerking.

“Durf trouw te blijven aan de waarheid,
bericht over het onrecht en wees niet bang.”

TITUS BRANDSMA

Column Leo Fijen

In zijn vaste maandelijkse column voor de kerkbladen vertelt Leo Fijen hoe Titus Brandsma hem als journalist inspireert. “De Friese karmeliet reist sinds 1985 met me mee. Ik heb het gevoel dat deze Titus tot me blijft spreken, dwars door zijn marteldood in Dachau heen”, schrijft Fijen over zijn bijzondere band met deze nieuwe heilige.

Wilt u de komende maanden in uw kerkblad of parochieblad aandacht besteden aan de heiligverklaring van Titus Brandsma, dan kunt u dus kiezen uit het artikel van het Katholiek Nieuwsblad en de column van Leo Fijen.

 

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

DOMINEES OP ZEBRAPAD

Een pakkende cover
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?

Al lid van onze Nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen!
cross