Hoe blijf je als redactie geïnspireerd? Hoe vind je nieuwe redacteuren? Doe de training: Naar een bloeiende redactie.
Meer informatie
Inloggen
Hoe blijf je als redactie geïnspireerd? Hoe vind je nieuwe redacteuren? Doe de training: Naar een bloeiende redactie.
Meer informatie
Inloggen

HOOP IN DE WINTER

4 januari 2021

“Als de geborgenheid van de feestdagen voorbij is, wacht weer het gevoel van opgesloten zijn in je eigen woning. Juist dan is er de geloofsgemeenschap die je warmte geeft, je thuisbrengt en je verbindt als je nog steeds afstand moet houden.”

Zo begint de januari-column van Leo Fijen. We kennen hem van zijn boeken en televisieprogramma’s over kerk en klooster. In de kerken in het land komt hij hoopvolle tekenen tegen, waar hij in zijn maandelijkse column voor de kerkbladen en parochiebladen graag over schrijft.

Warme mantel

De gemeenschap van mensen die in verbondenheid met elkaar en Christus kerk vormen kan als een warme mantel om je heen voelen. Leo Fijen geeft in een aantal steekwoorden weer waar dat in zit. 

Klik voor vergoting

“Want die kerk: 

  • ontsteekt het vuur in je hart als het vuur van de feestdagen buiten gedoofd is;
  • leert je weer te bidden met woorden die ons gegeven zijn door onze ouders en voorouders;
  • biedt je de kans om in huiselijke kring samen de Schrift te lezen en zo met kleine huiskerken toch in verbondenheid met elkaar te leven en te bidden;
  • helpt je bij de keuze om bij alle vragen te leven voor die ene waarheid die we de weg van Christus noemen en die ons vrij maakt als we ons weer eenzaam en opgesloten voelen;
  • laat het zingen in je hart, omdat die waarheid als fundament van je leven je blij maakt en weerbaarheid geeft als heel veel om je heen wegvalt;
  • doet waar geen virus tegen bestand is: beseffen dat we niet aan ons lot worden overgelaten en dat het weer lente wordt, de lente van een geloof dat sterker is dan de dood en ons leven geeft.”

De geloofsgemeenschap helpt je bij de keuzes in je leven

Leo Fijen

Ter inspiratie

De maandelijkse column van Leo Fijen; ‘Ter inspiratie’ is onderdeel van het bonusmateriaal waar makers van kerkbladen en parochiebladen vrij gebruik van kunnen maken.

Deze artikelen staan kant-en-klaar in onze portal en zijn stuk voor stuk geschreven en opgemaakt door professionals. Net zoals Leo Fijen  werken al onze auteurs vanuit een ‘missionaire’ opdracht, zodat ze ook lezers die iets verder van het kerkelijk leven af staan aanspreken.

Deze artikelen plaatst u met één klik in uw kerkblad. Redacties kunnen zich natuurlijk ook door deze rubriek laten inspireren tot een eigen column over hoopvolle tekens voor het kerkblad.

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Vakantieklanken

Geen komkommertijd in de Protestantse Gemeente Appelscha
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Al lid van onze Nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen!
crosscross-circle