Hoe blijf je als redactie geïnspireerd? Hoe vind je nieuwe redacteuren? Doe de training: Naar een bloeiende redactie.
Meer informatie
Inloggen
Hoe blijf je als redactie geïnspireerd? Hoe vind je nieuwe redacteuren? Doe de training: Naar een bloeiende redactie.
Meer informatie
Inloggen

Kerstmateriaal voor kerkbladen

17 oktober 2022

Na het grote succes van vorig jaar bieden we opnieuw extra kerstmateriaal aan, exclusief voor de kerken die hun blad maken in de portal van De Zalige Zalm. In deze portal staat een speciale map ‘Kerst’ klaar met een breed keuzeaanbod voor redacteuren.

Kerstster-uitdaging  

Speciaal voor dit jaar ontwierpen we een ‘kerstchallenge’ die je in je eigen kerk of parochie kunt doen. In een mooi opgemaakt artikel wordt aan jong en oud gevraagd om een kerstster te maken, voor het raam te hangen en er een foto van te maken. Vervolgens plaatst iedereen deze foto op de Facebookpagina van de kerk zodat er een stralende sterrenverzameling ontstaat, die ook nog een leuke speurtocht kan opleveren. Laat je inspireren door deze challenge en pas de tekst en de werkwijze aan naar je eigen situatie.

Deel maar uit

“Met Kerstmis delen we bij de kerkdeur aan alle kerkgangers een kerkblad uit”. Deze goede tip hoorden we van een van de kerken die het kerkblad bij ons maakt. “Het zijn vaak mensen die je gedurende het jaar niet ziet en daarom geven we hen met kerst graag een visitekaartje van onze kerk mee. De extra kosten voor de hogere oplage vallen reuze mee”. Het is een goed idee om juist in een kerstblad dat zo’n grote groep bereikt om de vrijwilligers of kerkleden goed voor het voetlicht te brengen, zodat de kerk nog meer dan anders een gezicht krijgt. Gebruik hiervoor het sjabloon ‘De sterren in onze kerk’. Fotootje erin, korte tekst erbij en klaar!

Lekker lezen en puzzelen

Natuurlijk mag in het kerstblad een kerstverhaal niet ontbreken. In de rubriek ‘Wijze woorden’ vind je dit keer een verhaal van - hoe kan het ook anders - een engel en de ster. Ook de vertrouwde rubrieken van Leo Fijen, Christine van Reeuwijk, ‘Houvast’ uit het Nederlands Dagblad en ‘Bijbelverhalen’ staan in het teken van Kerstmis.
Naast de gebruikelijke, maandelijkse kruiswoordpuzzel is er als extra een paginagrote kerstpuzzel, waarmee de lezers van het kerkblad of parochieblad extra lang zoet zijn tijdens de kerstdagen.

Al dit redactiemateriaal is te vinden in de map ‘Kerst’ en bij de keuzepagina’s van december. We zien uit naar alle mooie kerstbladen die de Blijde Boodschap van Kerstmis ook buiten de kerkmuren laten klinken.

Wil je ook zo'n mooi kerkblad maken?
Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

QR-CODES IN EEN KERKBLAD

Een extra dimensie
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Al lid van onze Nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen!
crosscross-circle