Hoe blijf je als redactie geïnspireerd? Hoe vind je nieuwe redacteuren? Doe de training: Naar een bloeiende redactie.
Meer informatie
Inloggen
Hoe blijf je als redactie geïnspireerd? Hoe vind je nieuwe redacteuren? Doe de training: Naar een bloeiende redactie.
Meer informatie
Inloggen

NIEUW: Interviewtraining bij De Zalige Zalm!

22 mei 2023

Voor iedereen die wil leren interviewen voor kerk- of parochieblad organiseert De Zalige Zalm op zaterdag 24 juni een training ‘interviewen’. Naar aanleiding van vragen van redacties hebben wij een cursus op maat gemaakt.

Goed interviewen is een kunst. De juiste vragen leren stellen, maar óók leren luisteren. In deze training leer je wat een goed interview is en hoe je dat vervolgens het beste kunt vertalen in tekst.

In de training behandelen we twee hoofdthema’s: het interviewgesprek en hoe je dat het beste vertaalt naar een inspirerend verhaal voor het kerk- of parochieblad. Er zijn allerlei soorten interviews die je op allerlei manieren kunt opschrijven. Maar wat past nu het beste?

 Door deze training leer je hoe je gemakkelijk en relatief snel een kwalitatief goed en inspirerend interview op papier zet. Tipje van de sluier: het is makkelijker dan je denkt!

De training wordt verzorgd door Celine Timmerman. Als freelance journalist schrijft zij ruim 15 jaar voor dagbladen en tijdschriften. Voor De Zalige Zalm traint ze redacties hoe je het beste op een inspirerende en missionaire manier een blad kunt maken. Voor haar eigen parochieblad in Den Haag interviewt ze elke editie een parochiaan voor de rubriek ‘Een kijkje in de ziel.’

Praktische informatie:

Datum & tijd: zaterdag 24 juni 2023, van 11.00 tot 13.30 uur (incl. lunchpauze van 12.00 tot 12.30 uur); inloop vanaf 10.30 uur

Locatie: kantoor De Zalige Zalm, Smedenstraat 248, 7411 RC Deventer

Bereikbaarheid OV: 10 minuten lopen van NS-station Deventer

Met de auto: navigeer naar Het Perck (= parkeerterrein achterzijde kantoor), u kunt daar betaald parkeren. Er is voldoende plek.

Max. aantal deelnemers: 15 (vol = vol)

Neem s.v.p. zelf uw lunch mee

Kosten: € 39,95 p.p. (inclusief btw) incl koffie en thee

Betaling: € 39,95 over te maken op NL89 RABO 0104 8895 00 o.v.v. interviewtraining 24-06-23

Meld je hier aan voor de training
Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Bijbelverhalen van lapjes

In het blad Kerkblad aan de Linge, van de wijkgemeente Kerk aan de Linge uit Leerdam vinden we een prachtig voorbeeld van een nieuw idee voor een rubriek. De rubriek wordt met naald en draad, steek-voor-steek, met de hand gemaakt door Rieteke Hoogendoorn.
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Al lid van onze Nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen!
crosscross-circle