Hoe blijf je als redactie geïnspireerd? Hoe vind je nieuwe redacteuren? Doe de training: Naar een bloeiende redactie.
Meer informatie
Inloggen
Hoe blijf je als redactie geïnspireerd? Hoe vind je nieuwe redacteuren? Doe de training: Naar een bloeiende redactie.
Meer informatie
Inloggen

PRACHTIGE KERSTBLADEN

17 december 2020

Dit jaar bleken kerk- en parochiebladen belangrijker dan ooit. Naast al het digitale en online aanbod van de kerken werd er door gemeenteleden en parochianen letterlijk reikhalzend uitgekeken naar het eerstvolgende kerkblad op de deurmat.

“Ik ben zo blij dat het parochieblad nog steeds gewoon op de deurmat valt, dan voel ik me weer even in de kerk”. Of: “Er gaat zoveel niet door, maar ons kerkblad gelukkig wel, we horen er nog bij.” Deze reacties hoorden we via de kerken die hun blad bij ons maken, maar ook van mensen die het ons spontaan lieten weten.

Een kerkblad en een praatje

Ook waren er mooie voorbeelden van bezorgers die even aanbelden en een praatje maakten bij het bezorgen van het kerkblad. Dat waren waardevolle momenten van aandacht. Bij een andere kerk sprongen nieuwe mensen spontaan bij toen een aantal bezorgers niet op pad konden gaan. Het zijn verhalen die laten zien dat het kerkblad of parochieblad een baken van hoop en verbinding is in veel kerken. We zijn dankbaar dat we daar ons steentje aan bij kunnen dragen.

Het materiaal dat we aanbieden aan redacties, in de vorm van keuzepagina’s, afbeeldingen en sjablonen, hebben we dit jaar aangepast en uitgebreid met nieuwe rubrieken. Als steuntje in de rug voor al die vrijwillige redacties maakten we een special vol tips en inspiratie om hen in staat te stellen om nóg mooiere bladen te maken om de lezers nabij te zijn. Gelukkig zien we in de bladen terug dat er van dat materiaal veel gebruik gemaakt is.

Prachtige kerstbladen

De kerstkerkbladen die deze maand op de deurmat vallen lijken mooier dan ooit. De redacties hebben hun beste beentje voorgezet en brengen, nu de kerkdeuren grotendeels gesloten blijven, de boodschap van het Kerstevangelie bij de mensen thuis. Verhalen van geloof, hoop en liefde klinken via de kerkbladen door van Noord-Groningen tot Zeeland, van de Waddeneilanden tot de Achterhoek. We lezen ze bij De Zalige Zalm allemaal mee en danken de kerkblad- en parochiebladredacteuren voor al hun inspiratie, creativiteit en tomeloze inzet.

In die geest wensen we u en jou gezegende kerstdagen en een hoopvol 2021.

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Verhalende kerkgeschiedenis

Een oude lepel, gevonden op een stortplaats, heeft een prominente plaats gekregen in het kerkblad van de Protestantse Gemeente Berltsum in Friesland. Een inspirerend idee voor een rubriek in uw kerkblad!
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Al lid van onze Nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen!
crosscross-circle