Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Redactieservice

Het pakket Redactieservice biedt artikelen en afbeeldingen waarmee u uw kerkblad of nieuwsbrief kunt aanvullen of verfraaien. Dat betekent dat u maandelijks kunt putten uit diverse zinvolle rubrieken en beeldmateriaal.

Werkwijze

Met een jaarabonnement kunt u inloggen in de portal van Redactieservice. Zodra u bent ingelogd ziet u in één oogopslag alle rubrieken, gerangschikt op inhoud. Door de rubrieken aan te klikken kunt u de teksten lezen. Vervolgens besluit u of u het wilt plaatsen in uw blad. Daarna kopieert u eenvoudig de tekst vanuit de website. Het is tenslotte goed om te weten dat alle teksten en afbeeldingen rechtenvrij te gebruiken zijn. Redactieservice is beschikbaar voor kerkbladen met een oplage tot 250 exemplaren.

Tarief 2022

Iedere maand nieuw redactiemateriaal voor
€ 7,95 per maand, incl. btw

Aanvragen

Rubrieken

Hieronder vindt u een overzicht van de rubrieken van Redactieservice. Ze worden geschreven en verzameld door ervaren en kerkelijk betrokken auteurs. Iedere maand staat er nieuw materiaal voor u klaar.

Gebeden
Uit diverse bronnen selecteren we de mooiste gebeden voor de kerkbladen. Vanzelfsprekend sluiten deze gebeden aan bij het kerkelijk jaar.
Columns
Christine van Reeuwijk en programmamaker Leo Fijen schrijven korte columns over hun werk, hun leven en hun bronnen van inspiratie.
Pelgrimeren
Wandelen is enorm populair. Door natuurgebieden, steden en dorpen zijn de prachtigste tochten uitgezet, waar enthousiast gebruik van wordt gemaakt door een groot publiek. En niet alleen gewoon wandelen is populair, het geldt ook voor pelgrimeren. Elke maand wordt u meegenomen op een pelgrimsroute door Nederland.
Zondag
In de rubriek ‘Zondag’ vindt u het oecumenische en rooms-katholieke zondagse lezingenrooster.
Poëzie
Dichteres Oeke Kruythof heeft een lange staat van dienst met haar inspirerende gedichten voor de kerkbladen. Daarom plaatsen we, als voorbeeld, op deze pagina haar recente gedicht over de lente.
Heiligen
De rubriek ‘Heiligen’ beschrijft kort twee heiligen van de maand, met een bijhorende afbeelding.
Kind
Iedere maand biedt deze rubriek een los te gebruiken verhaal van KiK, de kerkkikker. Samen met zijn vrienden, de muizen, beleeft hij vrolijke avonturen waardoor de lezers een verrassend inkijkje krijgen in de geloofswereld van kikkers en kinderen.
Puzzel
Speciaal voor de De Zalige Zalm wordt door Wim de Weerdt, iedere maand een kruiswoordpuzzel gemaakt. Uiteraard wordt de oplossing u ook aangeboden.
Beeld
Een foto of illustratie zegt vaak meer dan 100 woorden. Daarom is het belangrijk dat er balans is tussen de hoeveelheid tekst en beeldmateriaal in uw kerkblad. Vandaar dat Redactieservice u maandelijks afbeeldingen en illustraties biedt. Enerzijds sluit dit materiaal aan bij het kerkelijk jaar, anderzijds past het bij de teksten uit de andere rubrieken. Tenslotte benadrukken we dat al het beeldmateriaal rechtenvrij te gebruiken is. Daarnaast verwijst Redactieservice u naar digitale beeldbanken waar u rechtenvrije afbeeldingen kunt downloaden.

Kerkblad Compleet

Kerkbladen kunnen meer zijn dan een informatieblad voor actief betrokken leden; ze kunnen uitgroeien tot de boodschapper van het Goede Nieuws voor alle kerkleden. Vanuit deze overtuiging helpt De Zalige Zalm kerkbladen en parochiebladen om door te groeien tot aantrekkelijke inspirerende magazines. Daartoe biedt het pakket Kerkblad Compleet alle mogelijkheden. Wilt u weten hoe dat werkt? Klik dan op onderstaande knop.

Ja, ik wil meer weten over Kerkblad Compleet
Double-click to edit button text.

Al lid van onze Nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen!
crosschevron-downcross-circle