Welkom op de nieuwe website van De Zalige Zalm. Scrol naar beneden en ontdek alle mogelijkheden.
Vragen?
Inloggen
Welkom op de nieuwe website van De Zalige Zalm. Scrol naar beneden en ontdek alle mogelijkheden.
Vragen?
Inloggen

THEOLOOG HENDRO MUNSTERMAN

1 juni 2021

Theoloog Hendro Munsterman was een van de juryleden van de verkiezing Kerkblad van het Jaar 2021. Door het lezen en beoordelen van al de ingezonden kerk- en parochiebladen komt hij tot een scherpe en interessante conclusie over de onderschatte kracht van het kerkblad.

Kerkblad toont wat kerken doen

"Datgene wat kerken doen speelt zich heel vaak af in de marges van de samenleving, het wordt weinig gezien. En als er nu íéts is wat het Evangelie van ons vraagt, dan is het om dat juist wel te laten zien. Om naar buiten te gaan. Om de hoop die in ons leeft naar buiten uit te dragen. En dat is nu precies wat al die kerkbladen doen."

Communio kan niet zonder communicatie

"Het is echt een gigantische kans om een kerkblad te hebben, een blad dat al die verschillende menselijke ervaringen bij elkaar brengt en de kerk op haar best laat zien, en tegelijkertijd open staat naar de samenleving waar God aanwezig is, waar God al aan het werk is."

Digitaal versus kerkblad

"Juist in deze digitale tijd, waarin zoveel gezapt wordt, waarin we zo gemakkelijk door de sociale media heen zappen, kan het kerkblad een soort tegenbeweging zijn."

Mooi visitekaartje

"Ik denk dat we in een tijd leven waarin we als kerk ook aan onszelf verplicht zijn om op een mooie manier naar buiten te treden. Om op die manier iets van de pracht van het Evangelie te kunnen laten zien aan de wereld van vandaag."

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

EEN REDACTIE VOL TALENTEN

kerkblad Wezep
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?

Al lid van onze Nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen!
cross