Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Duurzaamheid

Bij De Zalige Zalm is alles erop gericht om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. We streven ernaar om zo min mogelijk grondstoffen te verbruiken en zoveel mogelijk waarde toe te voegen voor de samenleving. Dit streven komt tot uitdrukking in veel organisatiefactoren van De Zalige Zalm.

Leerbedrijf

Wij zijn een erkend en gecertificeerd leerbedrijf. Binnen onze onderneming is er plaats voor leerlingen in opleiding. Hierover hebben wij doorlopend contact met een MBO-instituut uit de regio.

Energie

Onze werkplek aan de Smedenstraat in Deventer wordt verwarmd met een warmtepomp. De stroom die we gebruiken is 100% groen.

Triodos bank

Met ingang van 2020 loopt ons betaalverkeer via onze nieuwe rekeningen bij de Triodos Bank, een bank die zich ten doel stelt om duurzaam, ethisch en transparant te bankieren.

Oikocredit

Wij investeren in Oikocredit en verstrekken op die manier microfinancieringen aan lokale ondernemers in ontwikkelingslanden, die daarmee een toekomst voor hun familie kunnen opbouwen.

Lokale omgeving

Wij ondersteunen lokale initiatieven, zowel op financieel gebied als met onze expertise en dienstverlening. We sponsoren bijvoorbeeld De School van Vrede in Deventer, een huiswerkbegeleidingsproject van Sant’Egidio. Daarnaast hebben we op verschillende manieren een bijdrage geleverd aan het musicalproject ‘De karavaan van Mozes’ van de Heilige Lebuinusparochie in Deventer.

Duurzaamheid bij onze partners

Drukwerk

Ons drukwerk wordt verzorgd door Veldhuis Media in Raalte. Veldhuis Media heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en schrijft in haar MVO-document (MVO = maatschappelijk verantwoord ondernemen) onder andere:

 • “We zijn FSC-gecertificeerd, dat houdt in dat we papier gebruiken waarvan de herkomst m.b.t. bosbouw gecontroleerd is.
 • We gebruiken inkten welke plantaardige oliën bevatten. Er worden geen minerale oliën door ons gebruikt hetgeen het milieu ontlast.
 • Onze CTP-installatie is “chemie-vrij”. Er worden daardoor geen schadelijke stoffen geloosd op het oppervlakte water.
 • Wij kopen uitsluitend groene stroom. Met een jaarverbruik van 800.000 Kwh per jaar, welke dus uitsluitend “Groen” wordt opgewekt leveren we daar een enorme bijdrage aan het milieu.
 • Door ons gecertificeerde ISO-systeem en hoge automatiseringsgraad op de drukpersen voorkomen we verspillingen in grondstoffen. Met name inricht-inschiet is zo tot een minimum beperkt.
 • Alcoholvrije productie op onze offsetpersen.
 • Al ons papierafval wordt afzonderlijk ingezameld en geheel ter recycling aangeboden aan de papierindustrie. Er komt dan ook geen afval van onze grondstof in het milieu terecht.
 • Aluminium offsetplaten worden 100% gerecycled.
 • Middels de “Kring Duurzaamheid KVGO” monitoren we jaarlijks de verbeteringen op het gebied van verspillingen en uitstoot. Jaarlijks vullen wij daarvoor de “Milieubarometer” in waarna de analyses gemaakt worden. (www.milieubarometer.nl)
 • Papierindustrie levert 30% meer bosbouw op; zonder papierindustrie zou er werkelijk 30% minder bossen zijn.”
 • 100% recyclebaar sealfolie

Meer informatie over het milieubeleid van drukkerij Veldhuis: https://www.veldhuismedia.nl/milieuvriendelijk.aspx

Transport

De kerk- en parochiebladen die wij uitgeven worden bij de kerken bezorgd door DHL. DHL heeft duurzaamheid als topprioriteit. Doelstelling van DHL is om in 2050 geheel emissievrij te transporteren. Alle informatie daarover vindt u hier: DHL millieubewust bezorgen.

Postbezorging

Voor de postbezorging van de kerkbladen en parochiebladen die wij uitgeven werken we samen met PostNL. Dit is wat zij doen op het gebied van maatschappelijk ondernemen:
PostNL: https://www.postnl.nl/over-postnl/over-ons/mvo/

Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle