Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Kerkblad Compleet

Een kerkblad dat regelmatig op de deurmat valt vormt – juist nu er zoveel digitaal gecommuniceerd wordt – een waardevol contactmoment met uw gemeenteleden of parochianen. U bereikt er bovendien de mensen mee die nog maar een dun lijntje met de kerk hebben. Zo legt een goed kerkblad verbindingen. Tussen de leden van uw geloofsgemeenschap, zowel de betrokkenen als degenen die je minder vaak ziet. Maar ook mensen buiten de gemeenschap kunnen door een uitnodigend en verzorgd kerkblad geïnteresseerd raken in de boodschap van uw kerk.

Wij bieden u een online omgeving, waar u zelf een inspirerend en aantrekkelijk kerkblad kunt maken. Het idee is: u verzorgt zelf de inhoud en de opmaak; wij bieden u redactionele ondersteuning, de online omgeving en het voordelige fullcolour drukwerk. Hieronder ontdekt u alle ingrediënten van Kerkblad Compleet.

Wilt u meer informatie en een prijsopgave?

 

Vraag een offerte aan

Uw Voordelen

Handig online opmaakprogramma

Iedere kerkbladredacteur kan uit de voeten met ons gebruiksvriendelijke opmaakprogramma. Dat blijkt uit vele mooie bladen die inmiddels door honderden vrijwilligers gemaakt worden. Een van onze trainers helpt de redactie op weg met een basistraining bij u op locatie.

Samenwerken met meerdere redacteuren

Als redactie werk je in onze portal op een slimme manier met elkaar samen bij het maken van het kerkblad. De hoofdredacteur verdeelt de paginarechten onder de redacteuren. Zodat ieder zijn of haar steentje kan bijdragen. Dat versterkt de continuïteit en de saamhorigheid.

Extra redactiemateriaal

In de portal is een ruim aanbod beschikbaar aan rechtenvrije artikelen en afbeeldingen. Hier kan de redactie naar eigen inzicht gebruik van maken. Denk aan Bijbelverhalen, een kinderpagina, Bijbelse recepten, columns bij het kerkelijk jaar, Groen Geloven, gebeden enz.

Voordelig fullcolour drukwerk

Naast het online opmaakprogramma en het redactiemateriaal zorgt De Zalige Zalm samen met een professionele drukker voor het fullcolour drukwerk van uw kerkblad. Door de slimme centrale inkoop blijven de drukwerktarieven laag.

Frequentie en levertijd

U bepaalt zelf hoe vaak uw kerkblad verschijnt met een minimum frequentie van 4 x per jaar. Daarbij kunt u kiezen uit maar liefst 45 deadlines per jaar. Vijf werkdagen na deze deadline worden de bladen afgeleverd op het door u aangegeven centrale afleveradres. Bezorging per post, eventueel gedeeltelijk, is ook mogelijk.

Deskundig en kerkbetrokken advies

Onze mensen zijn stuk voor stuk deskundig en kerkelijk betrokken. We spreken uw taal en begeleiden de redactie persoonlijk en professioneel.

Van portal tot deurmat

1
De hoofdredacteur stelt in de portal de deadline in en verdeelt de paginarechten
2
De redactie werkt samen in de portal: afbeeldingen en teksten worden geplaatst, sjablonen gebruikt, pagina’s opgemaakt
3
Op de afgesproken datum keurt de hoofdredacteur het blad goed
4
De Zalige Zalm checkt de pdf en stuurt uw kerkblad door naar de drukker
5
De bladen worden 5 werkdagen later bezorgd op het afgesproken afleveradres; verzending per post is ook mogelijk

Voorbeeldblad

Bekijk hier de online versie van een voorbeeldkerkblad. Zo mooi verzorgd en uitnodigend kan ook uw kerkblad worden. De redactie van uw kerkblad maakt het zelf in de eigen huisstijl en met teksten en rubrieken van uw kerk. Vanuit De Zalige Zalm begeleiden we de redactie.

Bekijk voorbeeldblad

Service van de zaak

  • U krijgt niet alleen het gedrukte kerkblad, maar ook een online versie van iedere editie van uw blad, die u kunt plaatsen op uw website of Facebookpagina.
  • U kiest uw eigen frequentie van verschijnen; Bijna iedere week is er een deadline waar u aan mee kunt doen.
  • U kunt per editie de omvang en de oplage van uw blad wijzigen.
  • U beschikt via de portal altijd over een up-to-date redactiemap met handleidingen, tips en informatie.
  • Onze deskundige helpdesk is er voor ondersteuning als het even niet lukt! Ook in de portal kunnen we desgewenst altijd meekijken als u met een vraag zit.
  • U kunt zoveel u wilt gebruik maken van ons redactiemateriaal: inhoudelijke artikelen en passende afbeeldingen om uw blad nog inspirerender te maken.
Pareltje

Kleurrijke voltreffer

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de redacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. Sinds kort heeft De Zalige Zalm een nieuwe klant die we van harte […]
Bekijk pareltje

Redactiemateriaal

Stel, u wilt nét wat meer inspiratie toevoegen aan uw blad, bijvoorbeeld een Bijbelse kookrubriek, een kinderpagina of een boekenrubriek. Of u bent op zoek naar een pakkende foto voor op de voorkant van uw blad.

Dan is het goed om te weten dat u gebruik kunt maken van ons redactiemateriaal. Deze maken deel uit van het basisabonnement: u betaalt er niets extra voor.

Dit materiaal wordt gemaakt door vakkundige schrijvers en vormgevers, onder eindredactie van De Zalige Zalm. U kunt het eenvoudig toevoegen aan uw kerkblad, zoveel u maar wilt!

Veelgestelde vragen

Waarom is De Zalige Zalm de kerkbladspecialist?
We helpen kerken om hun blad beter te maken tegen lage kosten. Dat betekent dat we kerken en parochies helpen om hun blad zo aansprekend te maken dat zowel de betrokken leden als degenen die een dun lijntje met de kerk hebben het graag lezen. Wij werken uitsluitend voor kerken. Onze focus ligt volledig op de kerk- en parochiebladen omdat deze klassiekers belangrijke dragers zijn van de Boodschap waar wij zelf ook warm voor lopen.
Kunnen we zelf het aantal pagina's van ons kerkblad bepalen?
Vanzelfsprekend! U kunt per editie de omvang wijzigen. Het minimum aantal pagina’s bij een blad is 8, het maximum 56.
Wat is het formaat van de kerkbladen?
U kunt kiezen uit twee verschillende formaten: 17×24 cm of A4-formaat (21 x 29,7 cm).
Hoe vaak kan ons kerkblad verschijnen?
U bepaalt zelf hoe vaak uw blad verschijnt met een minimum frequentie van 4 x per jaar. U kunt bijna elke week gebruik maken van een deadline. Het overzicht van deze deadlines sturen wij u graag toe.
Wat is de levertijd van kerkbladen?
Vijf werkdagen na de deadline in onze portal worden de bladen afgeleverd bij het afleveradres van uw kerk.
Hoe worden de kerkbladen gedistribueerd?
We leveren per editie alle bladen bij u af op één afleveradres. De kerk draagt vervolgens zelf zorg voor de verdere verspreiding. U kunt er ook voor kiezen om tegen relatief lage meerkosten de bladen door ons per post te laten verzenden naar uw leden. Een combinatie tussen zelf rondbrengen en postverzending is ook mogelijk. Neem even contact met ons op als u meer wilt weten over de tarieven van de postale verzending.
Wat gaat het kosten?
U betaalt als parochie of gemeente een abonnement voor ons servicepakket. Dat servicepakket omvat het gebruik van het online systeem, de knoppencursus, de helpdesk voor de redacteuren, het gebruik van artikelen en afbeeldingen, de redactiehandleiding en de persoonlijke en betrokken begeleiding van De Zalige Zalm. Daarnaast betaalt u het drukwerk per exemplaar. De tarieven daarvan zijn afhankelijk van het formaat, de oplage en omvang van uw blad. Wij sturen u graag vrijblijvend een offerte.
Geldt er een minimum oplage?
Ja, er geldt een minimum oplage van 200 exemplaren per editie.
Staan er advertenties in kerkbladen?
U bepaalt zelf of u in uw blad ruimte wilt geven aan lokale advertenties. De opbrengst daarvan komt geheel ten goede komt aan uw parochie of gemeente. U plaatst uw advertenties zelf in uw blad via onze portal en u onderhoudt zelf de contacten met uw adverteerders.
Daarnaast biedt De Zalige Zalm regelmatig advertenties aan van landelijke adverteerders. U beslist zelf of u deze advertenties wilt plaatsen. Bij plaatsing ontvangt u een korting op uw drukwerkfactuur.
Wie is verantwoordelijk voor de inhoud van de bladen?
Een redactie werkt bij voorkeur op basis van een redactiestatuut, onder verantwoordelijkheid van het kerkbestuur. Het kerkbestuur is dus eindverantwoordelijk voor de inhoud.
De keuzepagina’s worden aangeboden door De Zalige Zalm en geschreven door professionele auteurs. Bij plaatsing daarvan ligt de eindverantwoordelijkheid bij het kerkbestuur.
Kan ik voorbeelden van andere kerkbladen inkijken?
Wanneer u dat wilt, sturen we u enkele voorbeeldbladen toe van andere kerken. Zo kunt u ideeën opdoen en zich laten inspireren. We kunnen u ook in contact brengen met redacties van parochies of gemeentes van wie wij het blad uitgeven, zodat u hun praktijkervaringen kunt horen.
Andere vraag?

Tarieven

Ons tarief bestaat uit twee onderdelen:

A – Het abonnement

– Toegang tot ons online systeem
– ‘Knoppencursus’ voor de redactie, 2,5 uur
– Ongelimiteerd aantal accounts
– Opmaaksjablonen
– Gebruik van keuzepagina’s en ander bonusmateriaal
– Redactiehandleiding
– Bezorging bij uw centrale afleveradres
– Online versie van iedere editie
– Ondersteuning door onze helpdesk, per e-mail en telefoon
– Persoonlijke, deskundige en betrokken begeleiding
– Gratis deelname aan de Week van het Kerkblad

B – De prijs voor het drukwerk

Alle bladen worden full colour gedrukt. We kunnen de prijs voor het drukwerk laag houden doordat we het drukwerk van vele kerken onderbrengen bij één centrale drukkerij.

De prijs per exemplaar is afhankelijk van het gekozen bladformaat, de omvang en de oplage. En dat kan per keer verschillen. Meer weten? In een gesprek wordt het allemaal snel duidelijk.
Offerte aanvragen

Wil je een demonstratie?

De Zalige Zalm komt graag vrijblijvend bij u langs om een demonstratie te geven. We komen bij voorkeur persoonlijk langs maar een online presentatie via een videoverbinding behoort ook tot de mogelijkheden.

Neem contact op

contact met ons

Wilt u informatie over onze diensten of producten?
Wilt u uw kerkblad of parochieblad vernieuwen, een training aanvragen,
of heeft u een andere vraag? Wij helpen u graag!De Zalige Zalm B.V.
Smedenstraat 248
7411 RC Deventer

info@dezaligezalm.nl
0570 – 61 74 19

Helpdesk voor klanten:
helpdesk@dezaligezalm.nl
026 -36 22 440

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag 9.00 t/m 17.00 uur

KvK 68420463
BTW 8574.32.837.B01
IBAN NL89 RABO 0104889500

Double-click to edit button text.

Lees meer

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosschevron-downcross-circle