Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Space for Grace

Space for Grace geeft ruimte aan kerkvernieuwing 

Sinds begin 2023 verzorgen we als De Zalige Zalm de communicatie voor Space for Grace Nederland.

Space for Grace is een initiatief dat zich richt op het vitaliseren van katholieke geloofsgemeenschappen. Het programma ondersteunt parochies, religieuze leefgemeenschappen en andere organisaties die de moed hebben om nieuwe wegen te verkennen en te innoveren. Het doel is om meer vitaliteit te brengen in deze gemeenschappen en hen te stimuleren bij hun  kerkvernieuwende activiteiten.

Space for Grace biedt jaarlijks een traject aan waarin lokale projecten ondersteuning krijgen bij het ontwikkelen en verbeteren van concrete plannen.
Het programma omvat community-trainingsdagen, persoonlijke begeleiding, een werkbudget en aansluiting bij een groot netwerk van katholieke kerkvernieuwers.
Na het jaartraject volgt een verdiepingstraject voor reflectie en verbinding met andere projecten, zoals verdiepende bijeenkomsten met lezingen, uitwisseling, vieringen en een maaltijd.

Partners

Space for Grace is een initiatief van Porticus Nederland. Naast De Zalige Zalm participeren de firma Hoe dan wel, het Kaski Onderzoekscentrum en het Huis van Dominicus in dit programma.

Vernieuwing van de kerk

Binnen onze communicatie-opdracht vernieuwden we de website, verzorgen we de nieuwbrieven en beheren we de social media. We schrijven interviews en artikelen over de projecten en werken mee aan het boek over Space for Grace Nederland en Vlaanderen, dat in de tweede helft van 2024 verschijnt. Tenslotte ondersteunen we de bijeenkomsten in het land. Samen met Studio Stoop werken we aan een videoproductie van vier korte films, om de verhalen van verschillende Space-for-Graceprojecten in Nederland te delen.

De communicatie heeft tot doel om Space for Grace breed bekend te maken in katholiek Nederland, zodat jaarlijks nieuwe projecten kunnen meedoen en kerkvernieuwing gestimuleerd wordt.

 

Heb je ook een communicatie vraag? Neem contact met ons op

Bekijk hier de website van Space for Grace
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle