Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Over ons

De Zalige Zalm is een bureau voor geloofscommunicatie. Wij helpen kerken om hun communicatie te verbeteren. Het neusje van de zalm is het uitgeven van kerkbladen en parochiebladen. En we doen nog veel meer.

Communicatie in kerken staat niet op zich, het ondersteunt altijd de missie van de gemeente of parochie. Ons startpunt is daarom altijd het geloof van uw gemeenschap. We zien het als onze missie om de boodschap van kerken zo breed mogelijk bekend te maken.

Neem contact op

Ons Team

We verstaan ons vak en zijn stuk voor stuk kerkelijk betrokken. Zowel op landelijk als lokaal niveau weten we wat er leeft in de verschillende kerken.

Onze naam

Iedereen die binnen een kerkgemeenschap iets wil veranderen aan vertrouwde gewoontes kent de aarzelende reacties. Ook als het gaat om het kerkblad, de website of over het aanspreken van nieuwe groepen. “Waarom moet ons kerkblad zo nodig veranderen, er is toch niks mis mee?” Of “Waarom het parochieblad breed verspreiden, de meeste mensen gooien het meteen in de oud-papierbak”, of “Onze oudere parochianen zitten niet op internet”. Wie aan de slag gaat met communicatie binnen een geloofsgemeenschap krijgt niet zelden te maken met weerstand tegen veranderingen.

Dan ga je als een zalm, tegen de stroom in. Zo is ook de Bijbel een boek vol verhalen die tegen de stroom in gaan. De Bijbelse verhalen gaan niet over de makkelijkste weg. Die gaan over dwarse keuzes, vol vertrouwen en geloof, op weg naar de bron.

Vandaar die zalm in onze naam. Daaroverheen gaat een zalig rooms sausje. Een sausje met een knipoog naar de katholieke achtergrond van de oprichters Laetitia en Marcel. Inmiddels werkt de Zalige Zalm voor zowel katholieke, protestantse als evangelische kerken en is ons team oecumenisch van samenstelling.

Uw missie

Ons startpunt is de vraag naar de missie van uw geloofsgemeenschap: hoe wilt u kerk-zijn, en welke boodschap wilt u uitdragen? Dan hebben we het over het verhaal van God en de mensen, over de religieuze bronnen zoals die ons aangereikt worden in de Bijbelverhalen en de Traditie. En over het verlangen om mensen te betrekken bij de kerkgemeenschap, omdat dat de plek is waar het geloof gevoed, gevierd en beleefd wordt.

Wij helpen uw kerk om die boodschap te delen met zowel de betrokken als de minder betrokken kerkleden en parochianen. Zo kan goede communicatie bijdragen aan een kerk die haar deuren gastvrij naar buiten openzet.

Wat we doen

Een greep uit de vragen die kerkgemeenschappen aan ons voorleggen:

  • We zoeken naar meer samenhang in de communicatiemiddelen van onze kerkgemeenschap?
  • Ons kerkblad is aan vernieuwing toe, maar hoe pakken we dat aan?
  • Hoe bereiken we mensen buiten de binnenkring van onze geloofsgemeenschap?

Vanuit deze vragen uit de praktijk hebben wij hulpmiddelen, trainingen en producten ontwikkeld die nauw aansluiten bij de praktijk van lokale kerken. Typerend voor onze werkwijze is dat kerken hiermee zelf aan de slag kunnen gaan. De Zalige Zalm ondersteunt, faciliteert en adviseert daarbij op een persoonlijke en kerkbetrokken manier.

Onze portal

In onze handige online portal maakt u zelf uw parochie- of kerkblad. In dezelfde portal kunt u ook een kerstspecial maken of kerkbalansfolders, een adventskalender, flyers, een winterwerkboekje of een jubileumblad.
Daarnaast verzorgen wij trainingen op maat over verschillende onderwerpen rond kerk en communicatie.

Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle