Hoe blijf je als redactie geïnspireerd? Hoe vind je nieuwe redacteuren? Doe de training: Naar een bloeiende redactie.
Meer informatie
Inloggen
Hoe blijf je als redactie geïnspireerd? Hoe vind je nieuwe redacteuren? Doe de training: Naar een bloeiende redactie.
Meer informatie
Inloggen

1300 kaarsjes op een dag

19 november 2019

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

De redactie van De Wijnrank van de Sint Eusebiusparochie in Arnhem, heeft een artikel geschreven over een verrassend initiatief. Op twee dagen in het jaar delen vrijwilligers kaarsjes uit op de markt. De ontvangers kunnen de kaarsjes aansteken in de kerk achter het kraampje. En behalve kaarsjes krijgen ze ook een kaartje met de tekst: “Ik steek een kaarsje aan voor…..”.Deze zin kan iedereen naar eigen inzicht afronden.

Als een blad aan een boom

Niet iedereen ontvangt meteen graag een kaarsje. “Wat moet ik daarmee?”, kan wel eens de reactie zijn. Maar na een korte uitleg dat het kaarsje bedoeld is om aan te steken voor een geliefde die het moeilijk heeft, draait menigeen om als een blad aan een boom en neemt het kaarsje graag in ontvangst. Soms volgt er dan een gesprek, daar zijn de vrijwilligers op voorbereid.

Stof voor voorbeden

Met één klik kun je het artikel vergroten en lezen

Er worden maar liefst 1300 kaarsjes per dag uitgedeeld. De vaak ontroerende teksten bieden stof voor voorbeden. Ze worden gebundeld en overhandigd aan alle kerken die zijn aangesloten bij de Raad van Kerken, om door de voorgangers te worden voorgelezen tijdens de viering. Zo komen de ervaringen van mensen op straat.

Het verhaal maakt wel duidelijk dat veel mensen behoefte hebben om even stil te staan en de gedachte aan een dierbare op te schrijven. Een aangeboden kaarsje kan dan net dat steuntje in de rug zijn. De zee aan brandende kaarsjes moet ook een prachtig gezicht zijn in de kerk. Wat een lichtgevend initiatief!

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Volheid

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. Wat we graag zeggen tegen redacties is: “Laat zien wat je gelooft!” Natuurlijk […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Al lid van onze Nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen!
crosscross-circle