Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Gavenmakelaar

15 januari 2024

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u.

Een makelaar brengt vraag en aanbod bij elkaar. Dat heeft natuurlijk vaak betrekking op huizen maar het kan ook gaan over gaven. Dan ben je gavenmakelaar. En dat is precies de functie van Anneke Verbeek in de Beatrixkerk in Ede. De redactie van Compassie ging met haar in gesprek over de vraag hoe zij dat allemaal vormgeeft. 

Talenten en taken

Anneke vertelt dat ze gemeenteleden ontmoet en in een persoonlijk gesprek met hen samen ontdekt welke gaven of talenten zij hebben en hoe het talent het best tot recht komt. Aan de andere kant heeft zij kennis van de vele vrijwilligerstaken die nog onvervuld zijn in de gemeente. Als er een passende match lijkt te zijn, dan brengt ze de juiste personen met elkaar in contact. Zo levert ze maatwerk. Ze vertelt dat juist de persoonlijke benadering het geheim is, die zorgt ervoor dat de goede combinaties tot stand komen. Ook blijkt in een persoonlijk gesprek dat er veel meer oplossingen te bedenken zijn dan je aanvankelijk zou verwachten.

 

Een geest en vele gaven

Anneke is geïnspireerd voor haar werk door 1 Kor. 12 waarin het gaat over gaven. Het mooiste aan haar werk vindt zij dat gemeenteleden ontdekken welke gaven zij van God hebben ontvangen en hoe zij die kunnen inzetten voor de opbouw van de kerk.

Wij worden enthousiast van deze inspirerende manier van werken met vrijwilligers. Veel succes in Ede en hopelijk is jullie idee een impuls voor andere kerken.

Ook zo'n mooi kerkblad maken? klik hier
Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Rijk assortiment

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. De redactie van Teamspirit, het blad van de RK Parochie de Vier Evangelisten in Den […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle