Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Rijk assortiment

14 december 2023

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u.

De redactie van Teamspirit, het blad van de RK Parochie de Vier Evangelisten in Den Haag, maakt een blad dat bomvol staat met heel uiteenlopende en steeds inspirerende columns. Het zijn stuk voor stuk pareltjes. Een paar van deze parels laten we hier speciaal glanzen.

Tune in

In de column 'Tune in' stelt de dirigent van de parochie steeds één componist centraal. De maand december geeft de mogelijkheid om dieper in te gaan op John Rutter, een componist die bekend staat om zijn kerstmuziek. Na de beschrijving van het werk van Rutter en in het kort diens biografie, besluit de dirigent met de opmerking dat Rutter als geen ander met een handvol noten de tijd weet stil te zetten en ons doet geloven dat we in een andere, betere wereld zijn. Daar kun je bij wegdromen. En gelukkig kun je dankzij de QR-code ook meteen naar de muziek te luisteren. Heerlijk inspirerend en informatief tegelijkertijd!

Mijn favoriete Bijbelverhaal

De serie columns 'Mijn favoriete Bijbelverhaal' is van een heel andere orde. Hier vertelt steeds een andere parochiaan welk Bijbelverhaal voor hem of haar favoriet is. Achter iedere keuze zit steeds een persoonlijk verhaal, gevolgd door een eigen interpretatie van de Bijbeltekst. In deze editie is de keuze gegaan naar de tekst van 1 Korintiërs 13 over grootheid van de liefde. Het doet je stilstaan.

‘t Groene Woord

Het laatste voorbeeld van de columns, 't Groene Woord, is weer heel anders van aard. Deze worden geschreven door leden van het Pastoraal Team over het belang van de groene Kerk. De diaken die voor deze editie heeft geschreven, verwijst naar de recent vernieuwde klimaatbrief van Paus Franciscus over de noodzaak van versneld en gezamenlijk aanpakken van de klimaatcrisis. Hij beschrijft dat het meest in het oog springende is dat Paus Franciscus daadwerkelijke actie van de gelovigen vraagt en oproept om ons eigen gedrag kritisch te beschouwen. Hier wordt om actie gevraagd!

Een greep uit de columns in Teamspirit. Door de variatie in schrijvers, onderwerpen, sfeer en invalshoeken van de columns geven ze samen blijk van een diverse en betrokken geloofsgemeenschap en daarmee van een rijk en divers aanbod in het magazine. Wat een rijkdom voor iedereen!

Wil je ook zo'n mooi kerkblad maken?
Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Naar de gevangenis

Je bent op vakantie en wat ga je bezoeken? De gevangenis! Het gevangenismuseum Veenhuizen dan welteverstaan. Soms liggen de mooiste onderwerpen voor je blad zo dichtbij voor het oprapen. De redactie van Tau heeft daar goed oog voor gehad en wijs gebruik van gemaakt.
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle