Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Boer Otte (95) uit Leens

22 augustus 2019

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Ploegen, zaaien en schoffelen

Meneer Otte (95) toont zijn vakmanschap achter de ploeg

In het blad Paperclip van de protestantse gemeente Leens-Mensingeweer vinden we een mooi interview met de 95-jarige meneer Otte. Hij vertelt hoe hij zijn hele leven heeft gewerkt als boer. Hij vertelt rustig en zonder opsmuk, maar de liefde voor zijn vak spreekt uit alles. Zijn specialiteit was het ploegen, zaaien en schoffelen, hij had er een speciaal talent voor om dat heel precies te doen. Aanvankelijk werkte hij met zware Belgische werkpaarden. Later werden dat tractoren.

Oorlog, Sientje en geloof

Hij vertelt verder over zijn jeugd, de oorlog, de liefde voor zijn ‘Sientje’ en over zijn geloof. Op de vraag wat het geloof voor hem betekent antwoord Otte stellig: “Alles, absoluut alles!” Bang voor de dood is hij niet: “Ik geloof wat me in mijn leven geleerd is, namelijk dat Christus voor ons gestorven is.”

Levensverhalen bouwen gemeenschap

Als lezer krijg je de indruk dat de geïnterviewde goed in beeld komt; je leert hem en zijn geloof beter kennen. Dat versterkt het contact en de band met elkaar in een geloofsgemeenschap.
De redactie van Paperclip heeft op rustige en heldere wijze het verhaal weergegeven. De tekst is prettig leesbaar gemaakt door de koppen en tussenkoppen die de indeling aangeven. De ruimte voor het interview over 2 pagina’s en de mooie foto van meneer Otte achter de ploeg doen de rest van het werk om het interview goed tot zijn recht te laten komen.

Een interview als dit geeft diepte en inhoud aan een kerkblad en maakt van het kerkblad een middel tot geloofsvorming en gemeenschapsopbouw. Een mooi voorbeeld voor andere kerk- en parochiebladen.

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.
Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Rijk assortiment

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. De redactie van Teamspirit, het blad van de RK Parochie de Vier Evangelisten in Den […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle