Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

DE BUREN VAN DE KERK

3 februari 2021

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag. Wie weet brengt het andere redacties op een idee.

Een goede buur

Het spreekwoord luidt: “Wat je van ver haalt, is lekker”. Bij de Protestantse Gemeente Vught hebben ze hier hun geheel eigen variant op bedacht. Hier halen ze het niet van ver maar juist van heel dichtbij. 

Deze nieuwkomer bij De Zalige Zalm heeft een rubriek waarin ze de buren van de kerk interviewt. De eerste keer waren dat kinderen uit de buurt. In de tweede editie is dat de dorpsdichter, Petra van den Eerenbeemt. 

Interview met dorpsdichter

Het idee voor een dorpsdichter komt van de predikant van de gemeente. Petra is recent aangesteld als eerste dorpsdichter van Vught. Ze ervaart dat als een mooie opdracht die vraagt om op belangrijke momenten zichtbaar te zijn voor de Vughtenaren, al is het in deze tijd van covid  best lastig om veel contact te hebben. Maar dat komt wel goed!

Gedicht over Lambertuskerk 

Het zal niemand verrassen dat het gesprek met de met de dorpsdichter niet alleen een inspirerend interview oplevert maar ook een gedicht. Een prachtig gedicht over de Lambertuskerk nog wel. Wat een heerlijke kopij voor het kerkblad!  

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Bijbelverhalen van lapjes

In het blad Kerkblad aan de Linge, van de wijkgemeente Kerk aan de Linge uit Leerdam vinden we een prachtig voorbeeld van een nieuw idee voor een rubriek. De rubriek wordt met naald en draad, steek-voor-steek, met de hand gemaakt door Rieteke Hoogendoorn.
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Al lid van onze Nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen!
crosscross-circle