Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

De logeerkoffer

28 januari 2020

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Hoe zou je het vinden als je een tijdje een koffer vol verrassingen in huis te logeren krijgt? Spannend natuurlijk! Want wat tover je allemaal uit dat koffertje tevoorschijn? Om vreselijk nieuwsgierig van te worden!

Spannend!

In de Protestantse gemeenten Halle en Varsseveld kun je zo’n koffer te logeren krijgen. Als je tenminste nog geen 10 jaar bent. De koffer zit vol met voorleesboeken, films, spellen en tips, die allemaal gaan over het geloof. Je mag het een paar weken lenen. En dan gaat het koffertje weer in een ander huis logeren. Welk kind wil nou niet zo’n spannend koffertje vol geloof te logeren krijgen?

Geloofsopvoeding

Geloofsopvoeding in het gezin is niet altijd vanzelfsprekend. Het kan een hele uitdaging zijn voor ouders om er inhoud aan te geven. Daarom is de koffer een steuntje in de rug van de ouders om hun kinderen meer te vertellen over het geloof. Om samen op ontdekkingstocht te gaan in de koffer. Welke inspirerende boeken ga je vinden in de koffer om voor te lezen? Of jullie bekijken samen die hele mooie film waar de kinderen het nog lang over hebben. Misschien leidt het materiaal in de koffer tot geloofsgesprekken aan de keukentafel. Wie zal het zeggen? De koffer biedt ongetwijfeld voldoende materiaal aan voor verdieping van het geloof in het gezin.

Met één klik kunt u het artikel vergroten om te lezen

Werkgroep “Levend Water”

De werkgroep “Levend Water” regelt alles rondom de logeerkoffer. Want natuurlijk wordt de koffer regelmatig vernieuwd. En ook brengen zij de koffer weer naar het volgende gezin. Dat is altijd weer een mooie aanleiding voor contact met het gezin.

Het idee van de logeerkoffer is niet nieuw in Varsseveld. En er zijn ook wel meer protestantse gemeenten die logeerkoffers laten rondgaan. Maar daarom is het niet minder een aansprekend voorbeeld van catechese voor jonge gezinnen. Wie weet gaan er in de komende tijd wel meer koffertjes door heel Nederland uit logeren!

 

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Gavenmakelaar

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. Een makelaar brengt vraag en aanbod bij elkaar. Dat heeft natuurlijk vaak betrekking […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle