Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

DOMINEES OP ZEBRAPAD

3 september 2021

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u.

Zoals deze cover van kerkblad De Wegwijzer. Deze voorplaat springt meteen in het oog. Het is een remake van de hoes van de beroemde LP van de Beatles, op het zebrapad van Abbey Road. Met deze vrolijke en pakkende foto geeft de protestantse gemeente Raalte haar visitekaartje af aan het begin van het nieuwe kerkelijke seizoen. Drie zwaaiende predikanten die met hun arm richting de kerk wijzen en ondertussen de weg oversteken.

Uitnodiging om te lezen

De beroemde foto op het laatste album van de Beatles vermeldde geen naam van de band, ook geen subtitel. Alleen de weg, het zebrapad en de personen in kwestie; dat was blijkbaar genoeg.
Dat kun je van de foto van de voorkant van deze Wegwijzer ook zeggen: het beeld zegt genoeg. Voorgangers die vrolijk oversteken en de weg wijzen naar de kerk. Verdere uitleg is niet nodig. Tegelijk nodigt deze cover uit om het blad op te pakken en te lezen. Het maakt nieuwsgierig naar de inhoud van het blad en het belooft een opgewekte boodschap.

Klik op de cover en laat je inspireren door kerkblad De Wegwijzer van de protestantse gemeente in Raalte.

Voor alle leden

Deze editie van de Wegwijzer wordt verspreid onder alle leden van de gemeente, zodat iedereen kennis kan nemen van alle nieuwe activiteiten. Omdat het weer kan! Dat is inderdaad reden tot opgewektheid. Dat blijkt ook uit de artikelen en het aanbod. Een mooi voorbeeld is het interview met de hoogzwangere kerkelijk werkster. Inmiddels is ze bevallen van een gezonde baby. Een stralend begin van het kerkelijk jaar.

Drie tips voor een goede cover

Een goede cover bepaalt voor een belangrijk deel of de ontvanger het blad opent om het te lezen.

1. Kies daarom een pakkende foto, bij voorkeur van een persoon die je aankijkt.

2. Maak de ontvanger nieuwsgierig door in enkele korte zinnen, de zogenaamde ‘streamers’, een tipje van de sluier van de inhoud op te lichten.

3. Probeer, binnen een vaste herkenbare structuur, iedere keer een verrassende voorkant te presenteren. Op die manier is iedere nieuwe editie van het kerkblad een cadeautje voor de ontvanger.

Dit pareltje is geplaatst met toestemming van de redactie van de Wegwijzer.

Wilt u ook zo’n mooi kerkblad voor uw kerk?
Dat kan, we helpen u graag.

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Gavenmakelaar

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. Een makelaar brengt vraag en aanbod bij elkaar. Dat heeft natuurlijk vaak betrekking […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle