Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Bijzondere brillencollectie

31 oktober 2019

 

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkblad redacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Verlieskunde

Wat hebben een collectie brillen, luchtige humor en de heilige Antonius met elkaar te maken? In het juni nummer van Presenteerblad, het kerkblad van de Dominicanenkerk in Zwolle, staat een artikel met de naam “Verlieskunde”. We lezen het serieuze verhaal van pastoraal werker Corinne van Nistelrooij die schrijft over een belangrijk aspect van haar werk, namelijk het begeleiden van parochianen bij verlieservaringen.

Ze vervolgt haar verhaal met de opmerking dat mensen ook banale zaken verliezen. Zaken als de huissleutels, gymschoenen en ga zo maar door. Dan is logisch redeneren aan de orde. Op dat soort momenten wordt de hulp de heilige Antonius maar even niet ingeschakeld. Hij zal het druk genoeg hebben met echte zaken.

Laat de blinden weer zien

Mensen verliezen ook brillen. Iedere maandagochtend is het weer raak: de collectie gevonden brillen is wéér gegroeid. Na afloop van iedere viering blijven er altijd wel een paar liggen. Die worden dan in de speciale doos voor gevonden brillen gestopt. Er is een winkel mee te vullen.

Om nu de heilige Antonius een handje te helpen, gaat de kerk de komende weken de gevonden brillen na afloop van de viering uitstallen in de kerk.

Het artikel is met luchtige humor en enige zelfrelativering geschreven. Een uitstekende manier om van een saai onderwerp als gevonden voorwerpen toch een heel aanstekelijk artikel te maken. De collectie gevonden brillen zal op deze manier zeker slinken!

Met één klik kun je het artikel vergroten en lezen
Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Bijbelverhalen van lapjes

In het blad Kerkblad aan de Linge, van de wijkgemeente Kerk aan de Linge uit Leerdam vinden we een prachtig voorbeeld van een nieuw idee voor een rubriek. De rubriek wordt met naald en draad, steek-voor-steek, met de hand gemaakt door Rieteke Hoogendoorn.
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Al lid van onze Nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen!
crosscross-circle