Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Echte speurneuzen

20 juni 2019

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

De redacties van al onze bladen doen hun uiterste best om alles en iedereen in hun blad goed voor het voetlicht te krijgen. Als redactie loop je de kans zelf wat onzichtbaar te blijven. Toch is het goed om zo af toe ook licht te laten schijnen over het werk van de redactie zelf. Dat hebben ze gedaan in de Protestantse Gemeente van Zaandam. In de eerste editie van het nieuwe jaar heeft de redactie een artikel aan zichzelf besteed.

klik op afbeelding om te vergroten

Je oog valt eerst op de foto van een detective. Hij is direct herkenbaar aan het vergrootglas. De redactie omschrijft zichzelf dan ook als echte speurneuzen. Met de bereidheid om de “puntjes op de -i- te zetten”, vele uren te besteden aan vormgeving en oog voor vlotte koppen.

Redactiewerk is óók kerk-zijn

De redactie laat weten gelukkig te zijn met de vele inzendingen. De inzenders zijn de vele onofficiële redactieleden van het blad. En meteen legt de redactie uit dat er vaak lastige keuzes gemaakt moeten worden en dat er soms aan de inzendingen gesleuteld moet worden. De lastige telefoongesprekken daarover leiden gelukkig vaak tot mooie gesprekken over de vraag hoe je kerk wilt zijn.

De redactie schrijft daarover: “ Zo wordt het redactiewerk ook kerk-zijn en wordt het Zaans kerkblad een blad dat gemaakt is dóór en vóór iedereen die zich bij de kerk betrokken voelt”.

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Rijk assortiment

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. De redactie van Teamspirit, het blad van de RK Parochie de Vier Evangelisten in Den […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle