Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Een golf van inspiratie

9 juni 2022

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u

De redactie van Stroom, het kerkblad van de Protestantse Gemeente Rivierenland Oost laat zien hoe een expositie in de kerk aanleiding is voor een golf aan inspirerende activiteiten in de gemeente én kopij voor het blad.

Stilte verbeeld 

In de kerk is een foto-expositie te zien van Bert de Turck, een fotograaf uit de omgeving. Het zijn foto’s van lege ruimtes, foto’s die stil maken.

Deze foto’s zijn op hun beurt weer de aanzet geweest voor het schrijven van gedichten. Een groep is samen gaan kijken naar de foto’s en heeft de gedachten erover verwoord in dichtvorm. Het samen schrijven gaf vervolgens aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan. Fijn voor de redactie is dat de gedichten ook opgenomen mochten worden in het kerkblad.

Maar er is meer, de expositie is voor de werkgroep kunst in de kerk ook inspiratie geweest voor het organiseren van concerten, films, poëzie over het thema stilte.

Interview

Een interview in het blad met de fotograaf kon natuurlijk niet uitblijven. Hij vertelt hoe hij “even werd opgetild uit de tijd” toen hij de ruimtes betrad waar hij deze foto’s heeft gemaakt. Die ervaring is zichtbaar voelbaar geworden in de foto’s. Het kan niet anders dan dat foto’s van hem bij het interview zijn geplaatst. Daarnaast is ook de coverfoto van hem.

Stroom

Het is verrassend om te zien hoe hier de ene gebeurtenis de andere in werking zet: de expositie leidt tot gedichten, gesprekken, activiteiten, een interview, een cover en veel prachtige foto’s in het kerkblad. Het heeft een golf aan inspiratie opgeleverd.

Klik hier om het hele artikel te lezen

Het stroomt in Rivierenland!

 

Maak ook zo'n mooi kerkblad
Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Gavenmakelaar

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. Een makelaar brengt vraag en aanbod bij elkaar. Dat heeft natuurlijk vaak betrekking […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle