Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

EEN ZINGEND KERKBLAD

20 april 2021

Zingen in coronatijd

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

We missen veel in de kerk tijdens deze tijd van corona. Maar wat we het meest missen, is het gezamenlijk zingen. Zo blijkt uit onderzoek. Voor de redactie van de Protestantse Gemeente Purmerend was dat de aanleiding om ook zelf eens op onderzoek uit te gaan. De vraag aan gemeenteleden was:  “Welk lied heeft jou bemoedigd in de afgelopen tijd?”

Het resultaat is een rijk gevarieerde keuze aan liederen.

QR code

Bemoedigende woorden

Zo noemt een van de inzenders een lied van Dietrich Bonhoeffer (NLB 511): “In goede nachten liefderijk geborgen verwachten wij getroost op wat komen mag. God is met ons des avonds en des morgens, is zeker met ons elke nieuwe dag”.

En iemand anders vindt troost in een lied van Huub Oosterhuis: “Zo vriendelijk en veilig als het licht, zo als een mantel om mij heen geslagen, zo is mijn God”.

Alleen al het lezen van al deze korte fragmenten van de liederen biedt troost en bemoediging. De toelichting van de inzenders op hun keuze geeft een inkijkje in de persoonlijke verhalen die erachter schuil gaan.

Wie na het lezen van het artikel de liederen nog eens wil opzoeken, kan dat doen via de QR-code. Die staan, met heldere uitleg over het gebruik, achteraan het artikel.

Gemeentecredo

De inzendingen hebben nog tot meer geleid. Fragmenten uit de liedteksten zijn verweven tot een nieuwe tekst, het gemeentecredo.

Dat is mooi! Een nieuw lied van de gemeente, ontstaan uit de bundeling van individuele bronnen van troost. Samen zingen is nu niet mogelijk en de behoefte daaraan is groot. Om toch aan die behoefte tegemoet te komen, is de redactie van Purmerend inventief geweest en heeft een nieuwe weg en een nieuw geluid gevonden. Heel inspirerend!

Het blad Mozaïek

Klik op de afbeelding om het hele artikel te kunnen lezen.

 
 
Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Rijk assortiment

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. De redactie van Teamspirit, het blad van de RK Parochie de Vier Evangelisten in Den […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle