Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Ga dan heen...!

12 november 2019

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Redactiewerk is keuzes maken. De redactie van Onderweg van de Hervormde Gemeente in Nieuwerkerk aan de IJssel laat zich steeds inspireren door een thema voor haar blad. Een thema dat vaak voortkomt uit een Bijbels gegeven.

In het juninummer gaat het over “Ga dan heen…!”, gebaseerd op de zendingsopdracht van Jezus met Pinksteren. Op vele plekken in het blad komt dit onderwerp weer terug.

Opvallend is een paginagrote foto. We zien iemand, alleen van op de rug, wandelen door een bos. Een grote rugzak op met daaraan een lamp en een slaapzak vastgeknoopt. Een wandelstok in de hand. Iemand is op weg gegaan.

Focus door bokeh

De wandelende persoon op de voorgrond is scherp te zien. De achtergrond is wazig met veel bokeh (een fotografieterm over de kwaliteit van de onscherpte), de kleuren en vormen lopen mooi door elkaar heen. Hierdoor wordt zowel een spannende als ook een dromerige sfeer opgeroepen. De foto voert je mee met de wandelaar, hij laat je als het ware innerlijk al op weg gaan. Je hoeft het alleen nog maar echt te doen.

Deze foto zet dus precies aan tot waar het thema over gaat: Op weg gaan. De foto is hiermee zowel inleiding als samenvatting, verstilling als motor van het thema. Alles komt samen in de foto.

De redactie van Onderweg laat hiermee zien hoe een goed gekozen foto op een beeldende manier de inhoud van het blad kan versterken.

 

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Gavenmakelaar

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. Een makelaar brengt vraag en aanbod bij elkaar. Dat heeft natuurlijk vaak betrekking […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle