Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Hé opa!

3 maart 2019

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties  maken in ons redactiesysteem. We zijn altijd op zoek naar mooie voorbeelden van geloofscommunicatie, dat noemen we pareltjes. Deze pareltjes delen we graag, ter inspiratie met alle redacties die samen met ons hun kerkblad of parochieblad maken. Dit is weer zo'n prachtig pareltje!

Opa Ton en kleindochter Thara

Als je nog kind bent en je hebt vragen, aan wie kun je die dan stellen? Aan je opa natuurlijk!

De redactie van Heel Hoorn! plaatst sinds kort op de achterpagina van haar blad de ontroerende rubriek “Hé, opa!”. Hierin stelt kleindochter Thara vragen aan haar opa Ton.  Opa beantwoordt de vragen op een verhelderende manier waarbij hij de verdieping niet uit de weg gaat.

 

 

 

 Is het waar dat God de wereld heeft gemaakt?

klik op de afbeelding om te vergroten

Dat is niet de eerste de beste vraag die Thara aan opa Ton stelt. Maar Thara en opa zijn aan elkaar gewaagd. Want hoe groot het onderwerp dat Thara aansnijdt ook is, even groots weet opa zijn antwoord te verwoorden.

Opa vergelijkt in zijn verhaal de poëzie met direct taalgebruik. En geloofstaal met wetenschappelijke taal. In het lied van de schepping komt een God naar voren op wie de mensen kunnen vertrouwen:  “God zag dat het goed was …..voor de mens” God houdt van mensen en dus ook van jou.

Opa schrijft best filosofisch. Maar Thara zal daar wel raad mee weten. Net als de vele andere jonge lezers van de gemeente die de uitleg lezen. Door het artikel kunnen alle jonge mensen uit de gemeente meegenieten van de antwoorden van opa Ton  Zo worden ze op een bijzondere manier aan het denken gezet.

 Voor jong en oud

Stel je als redactie jezelf de vraag hoe je de jeugd kunt betrekken bij je blad? Misschien biedt dit voorbeeld dan inspiratie. Het verhaal van opa Ton zal ongetwijfeld ook de oudere lezers aanspreken. Want deze grote vragen stelt iedereen zich wel eens.

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Kleurrijke voltreffer

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de redacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. Sinds kort heeft De Zalige Zalm een nieuwe klant die we van harte […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle