Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Gemeente als herfstblad

20 november 2018

Bij De Zalige Zalm lezen we graag de bladen die door parochies en protestantse gemeenten worden gemaakt met parochiemagaZIN en kerkmagaZIN. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Sterk met weinig

Summiere beelden en teksten kunnen heel sterk werken. Dat wordt weer duidelijk als we in de novembereditie van Mozaïek, het blad van de Protestantse Gemeente Purmerend, een foto zien van een blad. Een blad van een boom wel te verstaan. En beter gezegd: alleen de fijne nerven van het blad zijn zichtbaar. Het is een herfstblad. Ook de tekst is verfijnd, het leest bijna als een gedicht. Zowel beeld als tekst zijn summier gehouden. En juist daardoor krijgt het geheel zeggingskracht.

klik op de afbeelding om te vergroten

De dominee van de gemeente beschrijft de nerven van een boomblad als metafoor voor de kerkgemeenschap. Hij zegt daarvan: “Wat tussen mensen van de gemeente niet zichtbaar is, wordt in dit beeld helder: een verbinding die mensen tot een eenheid van bijzondere schoonheid maakt”.

Magneetwerking

Beeld en tekst werken in als een magneet op ijzervijlsel: in één beweging wordt de onderlinge samenhang zichtbaar. In het dagelijks leven ervaren we de gemeenschap van de kerk  vaak als een veelheid van mensen en zaken. Dat is lekker druk en iedereen is bezig met regelzaken. Door het beeld en tekst van het herfstblad wordt ineens de eenheid van de gemeenschap voelbaar door het zichtbaar worden van de onderlinge ordening en schoonheid. Het zet het geroezemoes van alledag voor even stil. Mooi en inspirerend beeld van de gemeenschap!

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Thuisblijvers

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. De vakantieperiode is vaak een stille tijd voor de thuisblijvers. De vaste aanloop […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle