Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Herinneringsboek

14 januari 2019

Bij De Zalige Zalm lezen we graag de bladen die door parochies en protestantse gemeenten worden gemaakt met parochiemagaZIN en kerkmagaZIN. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Soms word je ogenblikkelijk geraakt door een bericht. Zo’n bericht is te lezen in de oktobereditie van De Wijnrank, het blad van R.K. St. Eusebiusparochie in Arnhem. De vormgeving van het bericht is sober, maar de impact van deze diaconale parel is daarom niet minder.

Als een geliefde overlijdt, besteden we zorg aan het afscheid en we koesteren de herinneringen. Maar er zijn ook mensen die niet of nauwelijks een netwerk om zich heen hebben. Zij sterven in eenzaamheid en bij hun overlijden is er niemand die de herinneringen aan hen nog koestert. In de St. Eusebiusparochie hebben vrijwilligers van de Stichting Nabij daarom het initiatief genomen om deze mensen bij te staan in de laatste fase van hun leven. En na het overlijden worden de levensverhalen van deze mensen op papier gezet, uiteraard met hun toestemming. Al deze verhalen worden gebundeld in een mooi boek, gemaakt door de zusters trappistinnen.

Klik op afbeelding om te vergroten

Het boek is nog 'onder constructie'. Over een paar maanden zal het klaar zijn. Dan komt het in de kapel te liggen waar iedereen het boek in kan zien en er natuurlijk een kaarsje bij aansteken.

We hopen bij De Zalige Zalm dat we tegen die tijd in het parochieblad nog een kleine impressie in de vorm van een foto van het boek kunnen zien (voor zover mogelijk vanwege de privacy). Wat een sprekend voorbeeld van geloven door te doen!

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Kleurrijke voltreffer

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de redacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. Sinds kort heeft De Zalige Zalm een nieuwe klant die we van harte […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Al lid van onze Nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen!
crosscross-circle