Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

In woorden gevat

9 januari 2020

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

De redactie van Om de Kerk, van de Protestantse Gemeente te Wageningen begint het nieuwe seizoen met een nieuwe rubriek. De rubriek heet “In woorden gevat” en heeft als doel de lezers beter te leren kennen. Ze vragen om een favoriet gedicht of liedtekst naar de redactie te sturen. Met het achterliggende verhaal erbij. Waarom is juist die tekst zo ontroerend, inspirerend of steunend voor je?

Vandaag ben ik gaan lopen

Meteen de eerste editie van de rubriek geeft een heel pakkend voorbeeld van hoe een tekst iemand kan raken. Hoe iemand een speciale band met een tekst kan hebben, alsof het speciaal voor die persoon geschreven is.

De tekst van Acda en de Munnik, “Vandaag ben ik gaan lopen”, gaat over verwachtingen die de buitenwereld heeft van wat je kunt of wat je niet kunt. En wat je daarom moet doen of juist moet laten. Maar je kunt op weg gaan tégen iedere verwachting in. Dat kan. Dat je iedereen, en misschien nog wel het meest jezelf, verrast door op te staan en op weg te gaan. Je eigen weg te gaan, ook al is het in het begin onwennig of beangstigend.

En waar ik loop is van nu af aan de weg

De inzender vertelt waarom de tekst zo nauw bij haar aansluit. Heel letterlijk waren in haar vroege jeugd de verwachtingen voor haar leven niet hoog. Maar ze is gaan lopen. Ze schrijft: “Nu loop ik op de weg waarvan niemand dacht dat die er zou zijn. Met hulp van anderen, maar toch vooral door mijn eigen doorzettingsvermogen en mijn vertrouwen in God”.

Leer ik de inzender beter kennen? Ja zeker! Het resultaat van haar persoonlijke verhaal in combinatie met de liedtekst is een rijk verhaal met diepgang en nieuwe inzichten. Het is een inspirerende start van een nieuwe rubriek waarvan er hopelijk nog vele komen.

Is uw redactie op zoek naar een nieuwe rubriek? Neem dan zeker een kijkje bij Wageningen!

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Kleurrijke voltreffer

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de redacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. Sinds kort heeft De Zalige Zalm een nieuwe klant die we van harte […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle