Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

INTERVIEW VIA WHATSAPP

15 juni 2020

Interview via whatsapp

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

JONGEREN IN HET KERKBLAD

Ideeën voor het betrekken van jongeren bij het blad zijn ongetwijfeld altijd welkom bij de redacties. In het blad van de Protestantse Gemeente Borger vinden we een mooi idee om jongeren te interviewen.

Jongeren communiceren graag en veel via de sociale media. Daar wordt wel eens op gemopperd. En er worden vragen bij gesteld. Maar je kunt ook van de nood een deugd maken en aansluiten bij de belevingswereld van jongeren.

INTERVIEW MET WHATSAPP

Dat is wat ze in Borger hebben gedaan. Ze hebben een “whatsapp-interview” gehouden. Via de whatsapp is een jongere geïnterviewd. Deze chat is in zijn geheel afgebeeld. De foto in het blad van Borger maakt dit in één oogopslag duidelijk.

Maar niet alleen de vorm is aangepast. Ook de stijl van het interview is aangepast aan de stijl van communiceren met whatsapp. De vragen zijn kort en bondig, zoals ook de antwoorden kort en bondig zijn. Zo gaat dat dan ook via whatsapp. Middel en taal sluiten bij elkaar aan.

Is het interview daarmee oppervlakkig? Nee, zeker niet! In het interview is genoeg ruimte voor persoonlijke vragen. En ook vragen naar het geloof komen aan de orde.

Leuk als jongeren op deze manier hun verhaal willen vertellen!

Klik op de afbeelding om het interview te lezen
Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Gavenmakelaar

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. Een makelaar brengt vraag en aanbod bij elkaar. Dat heeft natuurlijk vaak betrekking […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle