Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Kerstspecial Maartensdijk

21 december 2018

Bij De Zalige Zalm lezen we graag de bladen die door parochies en protestantse gemeenten worden gemaakt met parochiemagaZIN en kerkmagaZIN. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Hoe nodig je iedereen uit de omgeving uit om deel te nemen aan alles wat de kerken met Kerst te bieden hebben? Die vraag moet geklonken hebben bij de katholieke en protestantse kerken van Maartensdijk en Hollandsche Rading. Waarschijnlijk gevolgd door: “Nou, laten we de handen ineen slaan en een gezamenlijk Kerstmagazine uitgeven. Dat gaan we huis aan huis verspreiden.” In samenwerking met De Zalige Zalm hebben ze dit initiatief vormgegeven.

De kerken van Maartensdijk geven niet standaard hun kerkblad gezamenlijk uit. Maar voor Kerstmis doen ze dat deze keer wel. Het resultaat is prachtig geworden, het blad is een uitnodigend en welgemeend welkom aan iedere lezer om de hoop en verbondenheid van de kerstboodschap mee te beleven.

 Burgemeester Potters

In het oog springt het openhartige interview met burgemeester Potters. Hij vertelt: “We moeten ophouden de verschillen te vergroten en op zoek gaan naar de overeenkomsten tussen mensen. Dat is de opdracht van de wereldlijke overheden en ook van de kerken. We hebben elkaar nodig, verbondenheid is belangrijk

Even verder vertelt hij dat hij als kind op de St. Maartensschool in Breda zat. Nu werkt hij als burgemeester in Maartensdijk. Hij zegt zelf; “Het voorbeeld van St. Maarten loopt als een rode draad door mijn leven. St. Maarten heeft me geleerd, dat het mooi is om te delen als het goed met je gaat”. Inspirerend om te lezen!

 

KERST is er voor IEDEREEN

De redactie heeft alles op alles gezet om iedere lezer uit de dorpen te laten weten dat Kerstmis er is voor iedereen. Het is een rijk gevarieerd blad geworden met een interview, een recept, verstilling en verlevendiging. En natuurlijk niet te vergeten de overzichten van de activiteiten en vieringen. Alsof ze al jaren samenwerken! De Zalige Zalm zorgde voor de vormgeving, het drukwerk en redactieondersteuning.

Een mooi initiatief dat past bij onze missie: Laat zien wat je gelooft!

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Naar de gevangenis

Je bent op vakantie en wat ga je bezoeken? De gevangenis! Het gevangenismuseum Veenhuizen dan welteverstaan. Soms liggen de mooiste onderwerpen voor je blad zo dichtbij voor het oprapen. De redactie van Tau heeft daar goed oog voor gehad en wijs gebruik van gemaakt.
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle