Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Levende poëzie

4 maart 2019

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Aansluitend op de week van de poëzie , wilde de redactie van Heel Hoorn! een special maken over poëzie. Een beetje aarzelend, dat wel. Maar goed, de redactie ging ermee aan de slag en deed een oproep voor bijdragen uit de gemeente. De verrassing was groot toen er meer bijdragen binnenkwamen dan ooit tevoren. Poëzie bleek te leven onder gelovigen. Onvermoed had de redactie een “hit” te pakken!

Besneeuwde letters

Klik op afbeelding om te vergroten.

In de inleiding filosofeert de redactie dan ook over de vraag hoe het komt dat poëzie en geloof zo bij elkaar horen. Het vermoeden is dat gelovigen de poëzie niet kunnen missen voor het verwoorden van vertrouwen, twijfel en vragen. Maar het meest nog om het onzegbare te verwoorden.

Door het hele blad heen komt de poëzie weer terug. In een artikel over poëzie in de bijbel. Andere artikelen gaan over een dichtende dominee uit de regio of over de vraag wanneer je nu eigenlijk spreekt van poëzie. En ook de kinderpagina gaat over gedichten. Het onderwerp biedt verrassend veel mogelijkheden voor beschouwingen, catechese en verdieping. En natuurlijk voor heel veel poëzie “van eigen bodem”

Verrassend is ook de coverfoto. De foto is gemaakt in het park van Hoorn .Daar, ergens achter het riet tussen de waterplanten, ligt op de grond een gedicht in houten letters. In deze tijd van het jaar zijn de letters bedekt met een laagje sneeuw. De foto van de besneeuwde letters oogt poëtisch, het is als een gedicht op zichzelf. Je moet als redactie soms ook gewoon een beetje geluk hebben én een open oog voor deze toevallige cadeautjes.

Het onzegbare verwoord

Met deze special over poëzie laat de redactie van Heel Hoorn! zien dat poëzie en geloof dicht bij elkaar staan. Poëzie kan helpen om het onzegbare onder woorden te brengen.

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Rijk assortiment

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. De redactie van Teamspirit, het blad van de RK Parochie de Vier Evangelisten in Den […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle