Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

LEZEN ALS EEN KOE

17 juni 2021

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Boekenspecial

Met een kerkblad kun je vele doelen nastreven. Een daarvan is inspireren. Als de redactie van Zaans kompas iets heeft neergezet met de juni-editie, dan is het wel dat. Het juni-nummer is een special over boeken en als je tijdens het lezen érgens behoefte aan krijgt, is het, jawel: lezen! Nóg meer lezen.

Het boek krijgt vanuit verschillende invalshoeken aandacht in de boeken-special. Zo is er een uitgebreid interview met een bibliothecaresse die haar hele leven in het boekenvak heeft gewerkt.

In het artikel “Mijn mooiste boek” vertellen gemeenteleden hun persoonlijke verhaal over de boeken waar zij door geraakt zijn. En ook is er de oproep voor vrijwilligers om mee te werken  aan het Humanitas Levensboek-project. De bijdragen zijn zeer divers maar steeds inspirerend.

Slow-reading

Een relativerende visie op dat hebberige steeds méér willen lezen, is overigens meteen ook weer het verhaal van de dominee.  Deze houdt een warm pleidooi voor slow-reading. Dit is gebaseerd op de nieuwe uitgave van het boek “De ladder van kloosterlingen” van de monnik Guigo II de Kartuizer uit de twaalfde eeuw. Guigo beschrijft de vier treden van de Lectio Divina. De lezing brengt als het ware vast voedsel in de mond, de meditatie kauwt het, het gebed geeft er de smaak aan het en de contemplatie is de zoetheid zelf die verblijdt en vernieuwt. Dit vraagt om rust en concentratie. Vergelijkbaar met een koe die, voorzien van vier magen,  in vier stappen het voedsel herkauwt om uiteindelijk de zoete melk te produceren.

Welke soort lezer je ook bent, een gretige veel-lezer of juist een bedaarde slow-reader, er is vast iets van je gading te vinden in deze bijzondere boekenspecial.

klik op de foto om het artikel te lezen

Lees hier het interview met Hennie van der Bruin


Bekijk hier het artikel Mijn mooiste boek

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Thuisblijvers

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. De vakantieperiode is vaak een stille tijd voor de thuisblijvers. De vaste aanloop […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle