Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

LINGERIE IN HET KERKBLAD

15 juni 2020

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

GROENE THEOLOGIE

Duurzaamheid is een veelbesproken onderwerp in de kerkbladen, we komen het zeer regelmatig tegen. Maar zo vaak als afgelopen januari zagen we het nog niet eerder.

Verschillende redacties hebben in hun blad een artikel opgenomen over het boek “Groene Theologie” van Trees van Montfoort. Dit boek is verkozen tot theologisch boek van het jaar tijdens de nacht van de theologie. Volgens de jury is het een hyper-urgent boek dat aanzet tot een verregaande christelijk-theologische herbezinning op de verhouding tussen God, schepping, natuur en mens.

De schrijfster betoogt dat in de bijbel niet de mens centraal staat maar de relatie tussen God en de héle aarde. Dat vraagt niet alleen praktische oplossingen voor het milieu. Het vraagt een andere houding.

De redactie van Zaans Kompas was zo geïnspireerd door het onderwerp duurzaamheid dat ze er een themanummer van heeft gemaakt. Het boek nam een belangrijke plaats in. Maar ook lezen we verhalen van creatieve mensen die ieder op hun manier zoeken naar manieren om duurzaamheid vorm te geven.

cover Zaans
klik op deze cover om het hele blad te bekijken

 


DUURZAME VOORBEELDEN

Zo is er het verhaal van de schrijver van een kookboek over duurzame voeding. Hij laat zien dat je door bewuste keuzes te maken in voeding een groot verschil kunt maken in de hoeveelheid CO2-uitstoot.

Ook lezen we het verhaal van de kledingfabrikant die zich laat inspireren door Jacobus 5:4 . Bij hem gaan duurzaamheid en sociale gerechtigheid samen. Als je streeft naar een veilige werkomgeving voor de makers van de stoffen voor je kleding, kom je als vanzelfsprekend uit op duurzame productieprocessen.

Voor de klussers: waarom zou je nieuw hout gebruiken voor je klus als je nog oud en gebruikt maar prachtig hout hebt liggen? Gewoon hergebruiken!

Wel héél verrassend is het verhaal van de jonge onderneemster die duurzame lingerie op de markt gaat brengen. Duurzame lingerie, vraagt u zich af? Jazeker: lokaal gemaakt, voor een eerlijk loon en van duurzame stoffen waar weinig chemicaliën voor zijn gebruikt . Ter compensatie van de gebruikte CO2 worden nieuwe bomen geplant.

Wat een inspirerend blad van Zaans Kompas!

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Rijk assortiment

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. De redactie van Teamspirit, het blad van de RK Parochie de Vier Evangelisten in Den […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle