Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Misdienaar van de maand

8 januari 2018

Dit is Mathijs Winkel. Hij is één van de misdienaars van de H. Jacobus de Meerdereparochie in Noordwest Friesland. Het parochieblad 'Onderweg' van deze parochie start met een nieuwe rubriek 'de misdienaar van de maand'. Elke maand maken de lezers via deze rubriek kennis met een van de vele misdienaars die zondags helpen in de viering. Mathijs is de eerste ster!

Door middel van enkele vragen leren we wie Mathijs is, wat z'n hobby is, wat hij het leukst vindt om te doen als misdienaar en welke vraag hij wil stellen aan God.

Ik  zou willen vragen aan God of ik hem nog 100 vragen mag stellen.

 


Jeugd in beeld

Deze rubriek laat zien hoe je op een eenvoudige en doeltreffende manier de jeugd in beeld brengt in een parochieblad. De ervaring leert dat jongeren een parochieblad wel bekijken als er foto's van leeftijdgenoten in staan. Ouderen vinden het daarentegen aardig om iets over de leefwereld van kinderen te lezen.

Blader door parochieblad Onderweg

Klik op de cover en blader door 'Onderweg' om nog meer ideeën op te doen. Het portret van Mathijs vind je op pagina 17.

De redactie van Onderweg maakt het blad met behulp van parochiemagaZIN. Een eenvoudige manier om via een online opmaakprogramma en lage kosten een kleurrijk gedrukt parochieblad te maken met veel extra mogelijkheden en materiaal.

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Naar de gevangenis

Je bent op vakantie en wat ga je bezoeken? De gevangenis! Het gevangenismuseum Veenhuizen dan welteverstaan. Soms liggen de mooiste onderwerpen voor je blad zo dichtbij voor het oprapen. De redactie van Tau heeft daar goed oog voor gehad en wijs gebruik van gemaakt.
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle