Hoe blijf je als redactie geïnspireerd? Hoe vind je nieuwe redacteuren? Doe de training: Naar een bloeiende redactie.
Meer informatie
Inloggen
Hoe blijf je als redactie geïnspireerd? Hoe vind je nieuwe redacteuren? Doe de training: Naar een bloeiende redactie.
Meer informatie
Inloggen

Niets!

26 september 2018

Bij De Zalige Zalm lezen we graag de bladen die door parochies en protestantse gemeenten worden gemaakt met parochiemagaZIN en kerkmagaZIN. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Leegte. Niets. En vooral: even geen nuttige informatie. Je moet het maar durven als redactie om op pagina twee, meestal toch de pagina van de colofon en inhoudsopgave, niets aan concrete informatie te geven. Alleen een foto van een paar stoeltjes op het strand met de zee op de achtergrond. En een tekst over, jawel: niets. Gewaagd, zou je denken, je wilt als redactie immers zo ontzettend graag je lezers verleiden om in de inhoud van je blad te duiken.

En toch is dat precies wat de redactie van Spirit doet in haar juli-uitgave. Toegegeven, het is dan ook de vakantieperiode.

ParochiemagaZIN vol leegte

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Dan roept dat de vraag op: wat doet het met mij als lezer om zo’n vrijwel lege pagina aan te treffen? Om eerlijk te zijn: het is een verademing. Zoveel ruimte op een pagina. Zoveel leegte. Gewoon door naar deze pagina te kijken, kom je al tot rust. De bijbehorende tekst stemt tot mijmeren over de scheppende kracht van het nietsdoen.

Het is een waagstukje. Maar het werkt!

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Bijbelverhalen van lapjes

In het blad Kerkblad aan de Linge, van de wijkgemeente Kerk aan de Linge uit Leerdam vinden we een prachtig voorbeeld van een nieuw idee voor een rubriek. De rubriek wordt met naald en draad, steek-voor-steek, met de hand gemaakt door Rieteke Hoogendoorn.
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Al lid van onze Nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen!
crosscross-circle