Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

ONDERSTEBOVEN VAN BLIK!

26 oktober 2021

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u.

Upside down

De Gasthuiskerk en Martinigemeente in de protestantse gemeente Bolsward maken sinds korte tijd hun gezamenlijke kerkblad in de portal van De Zalige Zalm en ze zetten de boel nu al op zijn kop. Wat is er aan de hand?

Bijna iedere redactie maakt wel ruimte in het kerkblad voor kinder- en jeugdpagina’s. Maar in Bolsward geeft de redactie van kerkblad Perspectief maar liefst een derde van de ruimte in hun blad aan de jeugd. 12 pagina’s zijn helemaal gereserveerd voor de jeugd. En dat niet zomaar. Nee, de artikelen voor de jeugd staan ondersteboven afgedrukt in het blad. Upside down.

Blik!

Onhandig , denk je dan. Dan moeten ze het blad toch omdraaien om te kunnen lezen? Maar nee hoor, dat is weer zo’n volwassen perspectief op de zaak. Het effect is juist heel verrassend!

De jeugd heeft namelijk op deze manier een heel eigen blad. De naam is Blik! Met een eigen, opvallende en speciaal voor de jeugd gemaakte voorpagina.  De jongeren hoeven dus niet het hele blad door te bladeren om uit te komen bij hun eigen content. Nee, ze pakken het blad op en kunnen gewoon vanaf de kaft gaan lezen wat voor hen interessant is. Wel is er nog een verdeling gemaakt tussen de artikelen voor de kinderen en die voor de jongeren. Natuurlijk zijn ook de opmaak en het gebruik van kleur in Blik! helemaal afgestemd op de jeugd.

En oh ja, die volwassenen moeten dan het blad maar even omdraaien om bij hun eigen artikelen te komen.

IJzersterk dat ze in Bolsward hun jeugd zo serieus nemen.

Wij zijn er van ondersteboven!

Klik op de omslag om het blad te bekijken
Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Naar de gevangenis

Je bent op vakantie en wat ga je bezoeken? De gevangenis! Het gevangenismuseum Veenhuizen dan welteverstaan. Soms liggen de mooiste onderwerpen voor je blad zo dichtbij voor het oprapen. De redactie van Tau heeft daar goed oog voor gehad en wijs gebruik van gemaakt.
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle