Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Overstapdienst voor groep 8

1 augustus 2018

Bij De Zalige Zalm lezen we graag de bladen die door parochies en protestantse gemeenten worden gemaakt met parochiemagaZIN en kerkmagaZIN. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is een grote stap voor kinderen. Niet meer de oudste van de school, maar opeens het broekie, de brugpieper. Weg met je vertrouwde eigen leraar en je eigen lokaal, maar hollen door de gangen met een zware tas op je rug, op zoek naar het lokaal.

In Varsseveld begrijpen ze, dat zo’n overgang je niet in de koude kleren gaat zitten. Aan het einde van een schooljaar organiseren ze daarom een speciale feestelijke overgangsviering, waarbij alle groep acht leerlingen in de spotlight komen te staan en worden toegesproken, om zo vol geloof, inspiratie, en goede moed na de vakantie aan het grote avontuur, dat de Middelbare School heet, te beginnen.

Klik op afbeelding om te vergroten.

Uit: Dubbelspoor, kerkblad van de PG Halle en Varsseveld.

 

 

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Kleurrijke voltreffer

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de redacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. Sinds kort heeft De Zalige Zalm een nieuwe klant die we van harte […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle