Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Pakkende vragen

10 mei 2022

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Het belang van een inspirerend interview in het kerkblad kunnen we niet vaak genoeg onderstrepen. Dus doen we dat bij deze nog een keer! De redactie van Presenteerblad, van de Dominicanenkerk in Zwolle heeft een interview geplaatst dat we graag laten zien omdat het bruist van enthousiasme.

Aan het woord is een jonge vrijwilligster van de kerk. Ze vertelt over de gezinsafspraak dat ze tot hun 15-de jaar mee zouden gaan naar de kerk. Daarna mochten ze als kind zelf kiezen wat ze wilden. Voor haar heeft het betekend dat ze ook na haar 15-de nauw verbonden is gebleven met de kerk.

 

Goed dat je twijfelt

Wat het interview goed laat zien, is dat vragen die uitnodigen om meer te vertellen over de persoonlijke manier van geloven ertoe leiden dat je diepgang krijgt in het interview. Zo is in dit interview gevraagd: “Waarom ben je lid van deze gemeenschap?” Het antwoord is dat ze het zo prettig vindt dat de Dominicaanse gemeenschap in Zwolle je uitdaagt om zelf te denken. Twijfel is niet verboden, het geeft juist ruimte tot het stellen van vragen. Die intellectuele uitdaging geeft betrokkenheid.

 

Wat missen jongeren?

Een andere vraag uit het interview is de vraag wat jongeren missen die deze kerk voorbijlopen. Het antwoord daarop is gemeenschapszin! Hier word je gekend. In deze kerk ontmoet je mensen van alle leeftijden en uit alle maatschappelijke lagen. Je kunt hier met iedereen in gesprek gaan. Jongeren komen hier geloof tegen. De ontdekking voor haar is dat de verschillende geloven vaak juist over hetzelfde gaan. En ook fijn: het gesprek hoeft echt niet altijd over geloof te gaan.

De mooie portretfoto doet die rest, die maakt het interview compleet!

Wij van De Zalige Zalm worden hier simpelweg gelukkig van!

Lees hier het hele interview
Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Kleurrijke voltreffer

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de redacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. Sinds kort heeft De Zalige Zalm een nieuwe klant die we van harte […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle