Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Poen

14 februari 2019

Bij De Zalige Zalm lezen we graag de bladen die door parochies en protestantse gemeenten worden gemaakt met parochiemagaZIN en kerkmagaZIN. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Actie Kerkbalans
Januari is de maand voor de actie Kerkbalans. Vrijwel alle redacties besteden in die maand dan ook aandacht aan de financiën van de kerk. Een belangrijk onderwerp. Maar met alle krimpende budgetten is dit voor de meeste redacties vermoedelijk niet het gemakkelijkste onderwerp om over te moeten schrijven.

 Poen
De redactie van Heel Hoorn! heeft het dit jaar groots aangepakt. Ze hebben een “geld-special” gemaakt van hun editie van januari. Met als aftrap het liedje “Poen” van Wim Sonneveld

Het blad laat zien dat er veel invalshoeken zijn om het thema geld te benaderen. Vanuit de geschiedenis, hoe is geld ontstaan? Of vanuit de vraag wat de bijbel vertelt over geld. Ook is er veel om over te filosoferen. Wat is geld? Heb je er veel van nodig of weinig? Wanneer is het genoeg? Waartoe dient het? Wat te doen als je er veel van hebt? En wat als je juist te weinig hebt?

 
Principes
Natuurlijk zijn ook bijdragen van de penningmeesters en het bestuur opgenomen over de rol van geld binnen de kerk. Ze geven geen overzicht van inkomsten en uitgaven, die informatie is ongetwijfeld wel ergens op de website te vinden. Wel vertellen ze vanuit welke intentie bepaalde keuzes worden gemaakt. Dat geeft inzicht in de principes die in deze gemeente leidend zijn bij het maken van keuzes voor het besteden van geld aan bij voorbeeld diaconale projecten. Het is voor de lezer een goede manier om de kerk van binnenuit te leren kennen.

De aanpak van de redactie van Heel Hoorn! laat zien hoe het beladen onderwerp geld toch op een speelse, verrijkende en inspirerende manier in beeld kan worden gebracht in het kerkblad. Het thema geld leent zich bij uitstek om te laten zien waar je voor staat als kerkgemeenschap.

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Welkom in het kerkblad

Wat is de kracht van een goed redactioneel? In dit pareltje een paar aansprekende voorbeelden.
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle