Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Ruimte in de opmaak

2 maart 2020

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Ruimte voor geloofsverhalen

In het kader van de privacy zijn de namen in het blad weggehaald

De ene keer valt ons een artikel in een blad op. Een andere keer raken we enthousiast van een foto of de opmaak van een pagina. Maar deze keer valt ons oog op een blad in zijn geheel.

We hebben het over de decembereditie van “Zout”, het kerkblad van de Kerk van de Nazarener in Haarlem. Als je het blad openslaat, valt één ding op en dat is de ruimte. Niet iedere vierkante centimeter van de pagina wordt gebruikt. Maar iedere rubriek heeft zijn eigen pagina. En per rubriek beperkt de redactie zich tot één artikel, met daarbij een goedgekozen, soms paginagrote foto. Het geheel is rustig en overzichtelijk. Je voelt je uitgenodigd om even stil te staan, tot rust te komen.

Is het blad daarmee saai? Nee, beslist niet. Integendeel. De artikelen die je leest, zijn allemaal gericht op verdieping en inspiratie. Of het zijn persoonlijke geloofsverhalen. Praktische informatie tref je in dit blad weinig aan. Die is ongetwijfeld wel te vinden op de website of via andere kanalen.

Gewaagde keuze

Klik op deze cover om het hele blad te bekijken

Je moet het maar durven als redactie, om deze keuze te maken. Om de pagina’s in je kerkblad niet te vullen met nuttige en praktische informatie. Daarmee onderscheidt het Zout zich sterk van de meeste andere kerkbladen.

Maar toch is het goed om eens te bespeuren wat het met je doet als een blad zo ruim is van opzet. Als ieder woord en ieder artikel ertoe doet. Als iedere foto tot zijn recht komt. Als alles wat in het blad staat, helemaal in dienst staat van het geloofsverhaal dat je wilt vertellen als kerk. Wat een zeggingskracht krijgt je blad dan!

De redactie van “Zout” maakt een gewaagde, maar beslist inspirerende keuze!

 

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Gavenmakelaar

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. Een makelaar brengt vraag en aanbod bij elkaar. Dat heeft natuurlijk vaak betrekking […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle