Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Veelzijdig interview

11 februari 2020
Tussentijds Magazine
Met één klik kun je het artikel vergroten om te lezen

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Het is al vaker gezegd: bij De Zalige Zalm worden we écht enthousiast van een goed interview. Een interview waarbij de redactie gewoon aan een lid van kerk vraagt om te vertellen over zijn leven en geloof. Dit levert altijd weer boeiende en inspirerende verhalen op. Voor verdieping hoef je niet ver te gaan, het is gewoon dichtbij te vinden als je je eigen leden aan het woord laat. In de decemberuitgave van Tussentijds Magazine uit Utrecht komen we daar een mooi voorbeeld van tegen.

Stel een vraag

Tussentijds Magazine

Aan het woord is Dwight. Hij is politieman. Met een paar zinnen weet hij mij als lezer mee te nemen in de veelzijdigheid en complexiteit van zijn werk. Hij treft me met een opmerking als: “Met liefde en aandacht is veel te bereiken, maar soms is het niet te vermijden dat je hard moet ingrijpen”. Op de vraag wat belangrijk is om een goede politieman te zijn, antwoordt hij: “Kennis van diverse leefstijlen, culturen en religies, maar vooral een open houding en de juiste mentaliteit.” Dat hij een open houding belangrijk vindt, komt steeds weer terug in het interview. Als docent leert hij toekomstige politiemensen om na te denken over vooroordelen en voorkeuren zodat ze zich bewust worden van de keuzes die ze maken in hun werk. En het kan heel eenvoudig zijn: oprechte interesse begint met het stellen van een vraag.

Liefde is de hoogste waarde

Dezelfde open houding heeft hij ook als het gaat om zijn geloof. Als God werkelijk liefde is, dan is dat de hoogste waarde. Als we onze keuzes baseren op liefde, krijgen we een mooiere wereld. Hij is dan ook geïnteresseerd in wat mensen verbindt. Niet in wat hen scheidt.

Tussentijds Magazine

Vooraankondiging op cover

Het interview in het blad krijgt extra veel aandacht door de vooraankondiging met foto op de cover. Die maakt mij als lezer al nieuwsgierig. Ook de indeling en opmaak van de pagina zelf zijn uitnodigend. De krachtige portretfoto is een regelrechte blikvanger, deze trekt ogenblikkelijk mijn aandacht als ik deze pagina’s opensla.

Dit interview moet ik gewoon lezen, ik kan er niet meer omheen! De redactie van Tussentijds Magazine is er zeer beslist in geslaagd om een aantrekkelijk en inspirerend interview te maken!

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Naar de gevangenis

Je bent op vakantie en wat ga je bezoeken? De gevangenis! Het gevangenismuseum Veenhuizen dan welteverstaan. Soms liggen de mooiste onderwerpen voor je blad zo dichtbij voor het oprapen. De redactie van Tau heeft daar goed oog voor gehad en wijs gebruik van gemaakt.
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle