Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Vrijwilligers werven

17 mei 2018

Vrijwilligers werven is een uitdaging. De kerk- en parochiebladen staan vol oproepen voor kosters, koorleden, bestuursleden en begeleiders van groepen. De oproep van deze twee meisjes viel ons echter meteen op. Een oproep met succes.

Maak het persoonlijk
Het Presenteerblad van de Domincanenkerk in Zwolle zet deze twee meisjes, de zusjes Martina en Elena, prominent op de voorgrond. Daarmee laten ze zien om wie het vrijwilligerswerk gaat. Door te werken met een pakkende foto en korte teksten trekt deze oproep meteen de aandacht.

Campagne mix
Sieneke Spiegel, een van de coördinatoren van het jeugdwerk vertelt: “Naast deze foto hebben we ook bij de mededelingen in de kerk een oproep gedaan voor nieuwe begeleiders van het jeugdwerk. Tegelijk hebben we verschillende mensen persoonlijk benaderd of ze mee willen doen als begeleiders. Het is nooit één ding dat werkt, het gaat er bij communicatie altijd om dat je de boodschap op verschillende manieren laat klinken, een goede mix dus.  En het heeft gewerkt. Tot onze vreugde zijn we weer helemaal voorzien. We hebben weer voldoende begeleiders voor het jeugdwerk. Er zijn weer volop activiteiten voor Martina, Elena en de andere kinderen van de Dominicanenkerk in Zwolle."

Heeft u ook een succesvolle actie gedaan, laat het ons weten!

 

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Naar de gevangenis

Je bent op vakantie en wat ga je bezoeken? De gevangenis! Het gevangenismuseum Veenhuizen dan welteverstaan. Soms liggen de mooiste onderwerpen voor je blad zo dichtbij voor het oprapen. De redactie van Tau heeft daar goed oog voor gehad en wijs gebruik van gemaakt.
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle