Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

WASLIJN MET VEERKRACHT

14 december 2020

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Knijpers

Een waslijn in de kerk? Ja! In Deventer gebeurt het. De Protestantse Gemeente Deventer hangt tijdens de advent een waslijn in de kerk op met knijpers, cadeautjes en als belangrijkste: veren. 

In het blad Wervel stond de oproep aan gemeenteleden om een klein cadeautje te maken. De cadeautjes worden, voorzien van een veer, opgehangen aan de waslijn. Uiteindelijk gaan de cadeautjes naar mensen die bemoediging kunnen gebruiken.

 

Veren

De zachte maar sterke veer is een aansprekend beeld van wat we in deze ingrijpende tijd zo hard nodig hebben: veerkracht! De kracht om nieuwe energie te vinden, nieuwe richtingen en nieuwe manieren van doen. De kracht om terug te veren.

Zoals Zacharias en Jozef, Elisabeth en Maria, de hoofdpersonen in de Bijbelteksten die worden gelezen in de advent, ook veerkracht laten zien om de moeilijkheden op hun weg het hoofd te bieden. 

Pelgrimage

Maar er is nog meer. Want behalve de waslijn is er in de Lebuinuskerk nog een meditatieve, zinnenprikkelende pelgrimstocht uitgezet met maar één doel: het opdoen van veerkracht. 

Levende adventskalender

Niet alleen in de kerk maar ook in het centrum van Deventer zorgt de Lebuinus-gemeente voor Veerkracht, door middel van een levende adventskalender. Vanaf 29 november is er in Deventer Centrum en de schil rondom centrum iedere dag een versierd raam te vinden, die de dagen naar kerst telt (26 in totaal). De ramen zijn te herkennen aan een cijfer. De ramen worden versierd door gemeenteleden en andere geïnteresseerden. De etalage van De Zalige Zalm is een van de ramen van deze adventskalender.

RTV Oost maakte er een mooie reportage over, kijk hier 

Wat een versterkende en hartverwarmende initiatieven in deze gemeente!

Klik op onderstaande covers om kerkblad De Wervel van oktober en december door te bladeren. 

 

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Rijk assortiment

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. De redactie van Teamspirit, het blad van de RK Parochie de Vier Evangelisten in Den […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle