Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Woordzoeker

1 februari 2019

Bij De Zalige Zalm lezen we graag de bladen die door parochies en protestantse gemeenten worden gemaakt met parochiemagaZIN en kerkmagaZIN. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Mijmeren over de namen van God

De redactie van PAX Nieuws van de Pax Christikerk in Den Haag heeft voor de editie van november een woordzoeker gemaakt. Ze geven veel ruimte aan de woordzoeker: een hele pagina op A4-formaat. Het is dan ook niet zomaar een woordzoeker maar een bijzondere in zijn soort. De lezer wordt namelijk uitgenodigd om 24 verschillende Hebreeuwse namen van God te zoeken in de woordzoeker.

Je staat er eigenlijk niet vaak bij stil dat God met zoveel namen wordt aangeduid. Een paar namen zijn wel algemeen bekend zoals Adonai,  Elohim of Yeshua. Maar wie kent de naam El Elyon of El Hakkadosh? Nieuwsgierig geworden door deze veelheid aan namen, ga je deze namen opzoeken via Google. Om er snel achter te komen dat al deze namen hun eigen betekenis hebben. Ook dat er nog veel meer namen zijn. Het is een verrassende invalshoek voor catechese.

Al met al ben je als lezer al snel een hele tijd bezig met deze pagina. Je neemt de tijd om de puzzel te maken. Tussendoor zetten de vele namen van God je aan tot mijmeren over God. En al die tijd heb je het blad van je kerk in de hand. Zo kan een puzzel in je blad bijdragen aan verdieping, bezinning én een positief gevoel over je kerkblad.

Keuzepagina’s

Bij De Zalige Zalm nemen hebben we om al deze redenen dan ook besloten om standaard een puzzel, op het formaat van een halve pagina, toe te voegen aan de keuzepagina’s. Deze zijn te vinden in de portal.

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Handen

De Protestantse Gemeente Zaandam werkt met themanummers. Het thema van de editie in februari is “Handen”. Het blad laat zien dat dit een veelzijdig thema is, het geeft veel handvatten om over te schrijven.
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Al lid van onze Nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen!
crosscross-circle