Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Zon en zending

15 oktober 2019

Zon en zendingBij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Hoe kan de zon op het dak van een kerk hier in Nederland energie leveren aan zendingswerk in Afrika? De redactie van Zin, het maandblad van de Hervormde Gemeente Oudewater-Hekendorp, besteedt uitgebreid aandacht aan dit idee.

Het idee is als volgt: er komen zonnepanelen op het dak van het verenigingsgebouw bij de kerk. Gemeenteleden worden uitgenodigd om bij te dragen aan de kosten door bijvoorbeeld een deel van een paneel te betalen. De opbrengsten van de zonne-energie zijn bestemd voor zendingswerk.

Energie en veiligheid

Het project waar het geld naar toe gaat, is een huis in Kampala waar jonge meisjes worden opgevangen die in de oorlog zijn getraumatiseerd. Het huis staat in een arme wijk waar met regelmaat de stroom uitvalt. Dan is het er niet meer veilig. Ook is de stroom duur. Met de financiële steun van de gemeente Oudewater-Hekendorp kunnen zij daar hun eigen zonnepanelen op hun dak aanbrengen. Dan zijn ze niet meer afhankelijk van de dure stroom van de overheid en komt hun veiligheid niet meer in gevaar.

Wat een verrassend idee dat het toch vaak bleke zonnetje hier in Nederland kan bijdragen aan de energievoorziening en veiligheid in Afrika. We hopen dat er veel zon gaat schijnen boven de kerk van Oudewater-Hekendorp!

Artikel Zin mei 2019
Met één klik kun je het artikel vergroten en lezen
Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Welkom in het kerkblad

Wat is de kracht van een goed redactioneel? In dit pareltje een paar aansprekende voorbeelden.
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle