Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

EEN REDACTIE VOL TALENTEN

26 april 2021

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

Aantrekkelijk

De Hervormde Gemeente Wezep maakt sinds kort hun kerkblad met De Zalige Zalm. In de eerste editie, februari 2021, vertellen leden van de redactie hoe ze samen hebben toegewerkt naar het nieuwe blad.  De vraag die de redactie zich stelde was: “Hoe maken we ons kerkblad aantrekkelijk voor iedereen, voor jong en oud?”

Vorm

Als eerste horen we Nathalie. Zij is interieurontwerpster en heeft daardoor kennis van kleur, vorm en stijl. Deze kennis heeft ze ingezet om de opmaak van het blad te verzorgen. Zo heeft ze gekozen voor frisse, rustige kleuren, opvallende tekstblokken en verschillende lettertypen.

Nathalie zegt: “Met een goed kerkblad en frisse accounts op de sociale media kun je zoveel meer leden en niet-leden bij de gemeente bereiken. Zo kun je een betrokken gemeente creëren.”

Beeld

Dan is Herwin aan het woord. Hij is student fotografie. Herwin ziet het als zijn taak om met een foto een verhaal vertellen. Een foto is meer dan een plaatje. De foto moet de lezer in het verhaal trekken. Je wilt als lezer niet alleen maar over iemand lezen maar je wilt hem ook leren kennen. Juist in een kerkblad is dat van belang.

Taal

Tot slot vertelt Maaike over haar werk als eindredacteur binnen de redactie. Als docent Nederlands heeft zij natuurlijk specifiek oog voor taal. Een blad leest prettig als de taal  begrijpelijk  is en de teksten bestaan uit goed lopende zinnen. Uiteraard moet ook de spelling in orde zijn. Dat alles is Maaike wel toevertrouwd.

Talenten

De nieuwe redacteuren zijn allemaal specifiek vanwege hun talent gevraagd. Zo doet ieder waar hij of zij goed in is en dat zie je terug aan de kwaliteit van het kerkblad. Zowel qua vormgeving als qua inhoud is het een feest om te lezen.

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Gavenmakelaar

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. Een makelaar brengt vraag en aanbod bij elkaar. Dat heeft natuurlijk vaak betrekking […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle