Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Escaperoom

13 december 2018

Bij De Zalige Zalm lezen we graag de bladen die door parochies en protestantse gemeenten worden gemaakt met parochiemagaZIN en kerkmagaZIN. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we dat. Die delen we hier graag met u.

U weet als redactie inmiddels vast wel dat we bij De Zalige Zalm gelukkig worden van mooie interviews. In het novembernummer van De Wegwijzer van de protestantse gemeente Raalte vinden we daar weer zo’n goed voorbeeld van.

De redactie besteedt 2 pagina’s aan het interview. De pagina’s zijn rustig en overzichtelijk gehouden met enkele kleurrijke tussenkoppen. Er staat niet te veel tekst op de pagina’s. Maar de foto’s maken nieuwsgierig, je vraagt je onmiddellijk af wat daar gebeurt. En zo ben je, voor je het zelf in de gaten hebt, de tekst al aan het lezen.

Aan het woord is de dominee. Ze vertelt dat ze aan het broeden was op een idee om het kerstverhaal eens op een andere manier onder de aandacht te brengen. En zo ontstond het plan van de escaperoom. Bezoekers van een escaperoom gaan samen aan de slag om een spel te spelen. Dat kan natuurlijk ook over Kerst gaan. Spannend plan!

Enthousiaste VMBO-leerlingen

De uitvoering van dit plan krijgt ook al snel vorm. In de techniekhal van het Carmel college in Raalte zijn VMBO leerlingen en hun docenten enthousiast aan de slag gegaan om de escaperoom in hout uit te voeren. Hoe het precies gaat worden, moet geheim blijven. Dat krijgt de redactie, die de school bezoekt, dan ook niet te zien. Maar dat er hard aan het project wordt gewerkt, is wel duidelijk.

Het is ook al duidelijk dat bezoekers van de escaperoom iets moeten gaan betalen voor deze bijzondere ervaring. De opbrengsten gaan naar Serious Request.

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

Veel vliegen in één klap

Zo vangen ze vele vliegen in één klap: inkomsten voor Serious Request, samenwerking tussen de school en de kerk en enthousiaste leerlingen die ongetwijfeld vol trots hun escaperoom aan iedereen gaan laten zien. En niet te vergeten: het levert een prachtig interview op!

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Gavenmakelaar

Bij De Zalige Zalm lezen we met veel plezier de prachtige bladen die de kerkbladredacties maken met ons redactiesysteem. Dat levert een schat aan inspirerende, creatieve en soms verrassende onderwerpen op. Pareltjes noemen we die. Die delen we hier graag met u. Een makelaar brengt vraag en aanbod bij elkaar. Dat heeft natuurlijk vaak betrekking […]
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle