Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Wordt jouw blad 'Kerkblad van het jaar 2023'?

6 juli 2023

Het is inmiddels een mooie traditie: voor de vijfde keer organiseert De Zalige Zalm de verkiezing van het Kerkblad van het Jaar. Maak je deel uit van een redactie van een kerk- of parochieblad in Nederland en denk je aanspraak te kunnen maken op de felbegeerde titel, dan kun je hieronder de digitale versie van je kerkblad insturen (linkje of pdf-versie). In het opmerkingenveld kun je omschrijven waarom je denkt dat jouw kerkblad Kerkblad van het Jaar moet worden.

Criteria

We zoeken dit jaar naar het kerk- of parochieblad met het ‘beste interview’. Dat vraagt wel om enige toelichting. Wij zien het kerkblad als een uitgelezen kans om het Goede Nieuws te verspreiden en te laten zien wat je gelooft aan een brede groep mensen. Een interview is een persoonlijke rubriek die daar bij uitstek voor geschikt is. We zullen bij de beoordeling ook kijken naar de context: is het kerkblad als geheel aantrekkelijk en uitnodigend?

Jury

De jury bestaat uit:

Celine Timmerman
Als freelance journalist schrijft Celine ruim 15 jaar voor dagbladen, tijdschriften en voor het bisdomblad van Rotterdam. Voor haar eigen parochieblad in Den Haag interviewt ze elke editie een parochiaan voor de rubriek ‘Een kijkje in de ziel.’

Karel Smouter
Karel is een Nederlands filosoof en journalist. Hij was van 2013 tot 2017 adjunct-hoofdredacteur van De Correspondent. Sinds begin 2021 werkt hij voor het NRC, aanvankelijk als chef Media en tegenwoordig als redacteur met de portefeuilles Onbehagen en Geestelijk Leven.

Marcel Holl
Marcel maakt deel uit van de directie van De Zalige Zalm, bureau voor geloofscommunicatie. Vanaf 2010 is hij uitgever van vele kerk- en parochiebladen.

 

Spelregels

  • Iedere redactie kan maximaal 1 blad insturen
  • Dit moet een editie zijn die is verschenen na augustus 2022
  • Insturen kan tot 25 september 2023

Winnaar

De uitslag van de verkiezing wordt bekendgemaakt tijdens de inspiratiedag ‘Geloof in Communicatie’, op 18 november 2023 in de Emmaüskerk in Barneveld. Voor de winnende redactie is er een prachtige, unieke schaal in de maak en daarnaast wacht hen uiteraard eeuwige roem!

Vragen

Heb je vragen over deze verkiezing? Dan kun je contact opnemen met Jeroen Pijpers van De Zalige Zalm: jeroen@dezaligezalm.nl

De inzendtermijn is inmiddels verstreken

Delen
Helpt u mee om dit artikel te delen?
Pareltje

Naar de gevangenis

Je bent op vakantie en wat ga je bezoeken? De gevangenis! Het gevangenismuseum Veenhuizen dan welteverstaan. Soms liggen de mooiste onderwerpen voor je blad zo dichtbij voor het oprapen. De redactie van Tau heeft daar goed oog voor gehad en wijs gebruik van gemaakt.
Bekijk pareltje

Lees Meer

Wist u dat u in ons portal nog veel meer dan enkel kerkbladen kunt ontwerpen en laten drukken?
Double-click to edit button text.

Al lid van onze Nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van nieuws en aanbiedingen!
crosscross-circle