Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Kerstetalage puzzeltocht

Heilige Lebuinus parochie in Deventer

Bedenk een route door het centrum van de stad of het dorp. Maak hem niet langer dan 3 tot 5 km, dan is het ook voor kinderen een goede afstand. Vraag aan zeven winkeliers langs deze route of ze een poster in hun kerstetalage willen ophangen. Op deze posters staat een afbeelding en een tekst uit het kerstverhaal. Zo wandelen de deelnemers langs het kerstverhaal. Op iedere poster staat een letter. Door de letters achter elkaar te zetten ontstaat een woord dat ingeleverd kan worden aan het einde van de wandeling. Natuurlijk is de kerststal in de kerk de mooiste plek om te eindigen. Daar krijgen de wandelaars een kaarsje om aan te steken, een mooie kerstkaart en een beker warme chocolademelk.

Deze wandeling kun je aanbieden op de zaterdagen voorafgaand aan kerstmis en natuurlijk ook tijdens de kerstdagen. Vergeet niet om de winkeliers uit te nodigen voor een bedankje bij de kerststal.

 

 

Download hier de uitleg
Double-click to edit button text.

Lees meer

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle